KENSINGTON LIMA

Terca, fingerstyle gitara i prometna signalizacija recept su novog singla zagrebačkog rock benda

 Darko Marić/Press
‘Ovo je pjesma na koju sam jako ponosan, možda i više nego na ostale‘, rekao je Josip Radić, autor pjesme ?‘tay Bright‘

Zagrebački rock sastav Kensington Lima predstavio je svoju novu pjesmu, “Stay bright” koja je diskretni poziv na dodatno strpljenje u ovoj vrlo izazovnoj situaciji u kojoj se nalazi cijeli svijet. Autor pjesme je Josip Radić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Jere Šešelja, sve traženiji glazbeni producent nove generacije.

- Naslov pjesme inspirirala je prometna signalizacija na autocesti između Splita i Zagreba, ali tekst je potom krenuo nekim svojim tijekom, kako to već tekstovi znaju napraviti. Jere je napravio majstorski aranžman, a terca Lovorke Sršen dala je završni premaz pjesmi. Ovo je pjesma na koju sam jako ponosan, možda i više nego na ostale. I to ne samo zbog zahtjevne fingerstyle gitare - poručio je Radić.

Video spot za pjesmu djelo je studija Debela Curicaž, a prikazuje paralelnu 2020., ispunjenu koncertima, druženjima i putovanjima.

Nakon uspješnog albuma prvijenca “May” iz 2018., Kensington Lima za 2021. planira objavu novog albuma koji će nositi naziv “Southbound”. Uz članove benda, na 10 novih pjesama gostovat će i neka poznata glazbena imena.

Podsjetimo, osnivač benda je Josip Radić, gitarist, vokal i autor, a uz njega bend Kensington Lima čine Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas), Mihael Kurjančić Kunga (klavijature) i Jere Šešelja (bubnjevi).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:37