KONCERT U ARENI

Sve je spremno za Simple Minds spektakl: Megahitovi iz više od četiri desetljeća duge karijere orit će se Pulom

Simple Minds

 Stefan M. Prager/imago Stock&people/profimedia/Stefan M. Prager/imago Stock&people/profimedia
Od 70-ih naovamo, izgradili su se kao jedan od najpoznatijih bendova iz UK-a, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta

Legendarni škotski rock bend Simple Minds nastavlja svjetsku turneju sa serijom novih europskih nastupa. "Global Tour 2024" prvi put vodi ih u pulsku Arenu u srijedu 3. srpnja, gdje će odsvirati set listu ispunjenu isključivo najvećim hitovima.

Nakon što su godinu počeli nastupima u arenama po Australiji i Novom Zelandu, drugi dio Global Toura krenuo je u proljeće iz UK-a po Europi, a ljetni dio turneje rezerviran je za velike europske open air nastupe. Uz UK, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal i Češku, velika turneja u ovom dijelu uključuje i njihov prvi koncert u pulskoj Areni. Najspektakularniji koncertni prostor na otvorenom u Hrvatskoj bit će savršena pozornica na kojoj će podsjetiti na megahitove iz više od četiri desetljeća duge karijere.

Dosadašnja setlista govori da Simple Minds i na ovom dijelu turneje predstavljaju bezvremenski katalog hitova. Na programu koncerata našli su se “Waterfront”, “Once Upon a Time”, “The Signal and the Noise”, “Big Sleep”, “All the Things She Said”, “Glittering Prize”, “Promised You a Miracle”, “Sanctify Yourself”, “Come a Long Way”, “New Gold Dream”, “Belfast Child”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Don‘t You (Forget About Me)”, “Book of Brilliant Things”, “See the Lights” i “Alive and Kicking”.

Od 70-ih naovamo, Simple Minds izgradili su se kao jedan od najpoznatijih bendova iz UK-a, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika. Bend ima upisanih čak pet broj jedan albuma u UK-u: “Sparkle In The Rain” (1984.), “Once Upon A Time” (1985.), “Street Fighting Years”, kao i snimku “Live In The City Of Light” (1987.) te kompilaciju “Glittering Prize 81/92”. Kroz zadnje desetljeće pokazali su da su i dalje glazbena sila koja nastupa pred desecima tisuća fanova diljem svijeta.

Simple Minds i dalje su poznati kao fantastičan live bend s višesatnim nastupima. The Guardian piše da bend izgleda kao da je tek počeo karijeru i donosi nepokolebljivu energiju. Istovremeno dokazuju i kreativnu snagu, pa album iz 2015. “Big Music” mediji opisuju kao njihov najbolji u zadnjih 30 godina, “Walk Between Worlds” odveo ih je na veliku turneju po SAD-u, dok se posljednji “Direction Of The Heart” upisao na top 10 lista najboljih albuma diljem svijeta.

Jedan od najvažnijih otočkih pop rock bendova u povijesti, predvođen Jimom Kerrom, vraća se u Hrvatsku nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata u lipnju 2022. U pulsku Arenu ovoga ljeta Simple Minds donose najvažnije pjesme iz svog prebogatog kataloga. Prije njih nastupit će bend Grad, jedan od prepoznatljivih aktera riječke rock scene uz čiju su glazbu odrastale generacije.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 69 eura za parter stajanje, 88 eura za tribinu sjedenje i 53 eura za sektor trava gore stajanje. Iste se mogu kupiti na Eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 10:18