VRATIO SE SEA STAR

Srpska senzacija s Eurosonga raspametila Umag: ‘Naš prvi nastup i to kraj mora. Može li bolje?‘

Sea Star festival

Četvrto izdanje Sea Star festivala prvi je veliki festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze, a održava se u laguni Stella Maris

Nakon pauze zbog korone, dugoiščekivani Sea Star Festival ove se godine vratio u Umag, a u petak su nastupile neke od najvećih domaćih, ali i stranih zvijezda.

Vojko V zagrijao je ekipu energičnim nastupom u 20 sati, a publika je počela pristizati u većem broju uoči nastupa Konstrakte.

- Lijepo je biti s vama - pozravila je obožavatelje srpska pjevačica, koja je večeras bila glavna zvijezda prve večeri Sea Star festivala u Umagu.

Srpska predstavnica s Eurosonga na glavnu je pozornicu u Stella Maris kompleksu izašla oko 23 sata uz ovacije prisutnih, a iako su mnogi njen hit "In corpore sano" očekivali odmah na početku, Konstrakta ga je sačuvala za sam kraj nastupa.

- De ste, de ste? Što je lepo...Ovo je naš prvi nastup kao Konstrakta, pored mora, može li bolje?, obratila se simpatična crnokosa kantautorica mnobrojnoj publici.

- Lepo je biti sa vama, nadodala je te među ostalim otpjevala neke od svojih pjesama, ali i pjesama svoje glazbene skupine 'Zemlja Gruva'. Bile su to Žvake, Django, Mama te mnoge druge....

Četvrto izdanje Sea Star festivala prvi je veliki festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze, a održava se u laguni Stella Maris koja će danas i sutra biti središte zabave, odlične glazbe i živahne atmosfere desecima tisuća posjetitelja iz više od 40 zemalja diljem svijeta. Zbog toga je velika potražnja za smještajem u gradu i okolici., a prema procijeni organizatora, rasprodano je 88 posto smještajnih kapaciteta.

Pored spomenutih glazbenika, na festivalu će nastupiti i Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Umek, Buč Kesidi, Adiel, Tijana T, Insolate, z++ te brojni drugi.

Program Sea Stara odvijat će se na ukupno četiri pozornice, glavne scene čine Tesla Main Stage i Nautilus Arena uz atraktivne alternativne oaze Electric Waves i Silent Octupus, sve smještene tik uz obalu mora.

Prvi nastupi odnosno prvi dan Sea Stara bio je rezerviran za nastupe megapopularnih Talijana Meduza, legenda hip hopa Onyx, pobjednika Eurosonga Kalush Orchestra, Konstrakte i Senidah te dugačjkog niza uzbudljivih izvođača među kojima su Topic, Adiel, Kuku$, Tijana T, Vojko V, Stole X Smoke Mardeljano X Phat Phillie, Brina Knauss, Insolate, Vanillaz, kao i Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bronski, Marin Biočić, Soulfreq, Traples, Virgin Helena.

Subota je pak rezervirana za nastupe techno kraljice Amelie Lens, Dubioze Kolektiv, Umeka. Na pozornicu dolaze i Buč Kesidi, Farrago, 30 Zona, Bore Balboa X Grše, Buntai, Mimi Mercedez, Muha, Tam, Z++, Alex Ranerro, Alokin, Herya, Igz, Makarun, Marcel, Rasheed.

Program festivala završava se Closing partyjem koji traje u nedjelju 29. svibnja do podneva, na Electric Waves pozornici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:53