INMUSIC #16

Sleaford Mods u Zagreb opet donose svoj grubi, ‘minimalni i brutalni‘ glazbeni stil koji publika obožava

Sleaford Mods 

 Ben Birchall/Pa Images/Profimedia/Ben Birchall/pa Images/profimedia
Naši tekstovi su o stvarnim ljudima koji se bore kako bi preživjeli u sve neprijateljskijem svijetu, kaže pjevač Jason Williamson

Nakon odličnog koncerta na prošlom izdanju INmusic festivala, Sleaford Mods vraćaju se na jarunske otoke INmusic festivala #16! Hvaljeni britanski post-punk duo iz Nottinghama osnovan je 2007. godine, a poznati su po svom grubom, "minimalnom i brutalnom" glazbenom stilu koji nastaje kao odgovor na gorak život britanske radničke klase u eri štednje. Bend čine pjevač Jason Williamson i od 2012. godine glazbenik Andrew Fearn.

Polemičan i političan tekstopisac te pjevač Williamson kroz tekstove izravno i iskreno često kritizira političku i društvenu situaciju nižeg srednjeg sloja britanskog društva.

- Naši tekstovi su o stvarnim ljudima koji se bore kako bi preživjeli u sve neprijateljskijem svijetu - kaže Williamson.

Sleaford Mods pažnju šire publike i pozorne kritike osvajaju 2014. godine sedmim studijskim albumom "Divide and Exit" kroz koji precizno i bez uljepšavanja otkrivaju naličje Velike Britanije iz očiju zanemarene radničke klase. Globalno hvaljeni 11. studijski album "Spare Ribs" objavljen je u siječnju 2021. kao manifest iscrpljenog i demoraliziranog pandemijskog društva, gdje Sleaford Mods donose brutalnu istinu, ogoljenu do kosti i bez iluzija o brzim ili lakim rješenjima.

Nakon odličnog premijernog nastupa u Hrvatskoj na INmusic festivalu 2022., Sleaford Mods vratili su se u studio i 2023. objavili "UK GRIM". Ovaj album elektronička je vizija koja se istinski bavi vremenima koja su bila sve samo ne bez presedana. Izražena nagonska energija koja pokreće tijela i umove donijela je albumu "UK GRIM" jednoglasne pohvale kritičara i publike.

Sleaford Mods pridružuju se impresivnom programu povratničkog izdanja INmusic festivala #16 uz već najavljene koncertne nastupe The Smashing Pumpkins, The National, Viagra Boys i The Gaslight Anthem. Nastup Sleaford Modsa uvijek je uzbudljiv i nezaboravan, a njihov povratak na INmusic festival odlična je vijest za sve ljubitelje alternativne glazbe.

Ulaznice za INmusic festival #16 (od 24. do 26. lipnja 2024.) dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 89 eura (+ troškovi transakcije) te 7-dnevne kamperske ulaznice po cijeni od 49 eura (+ troškovi transakcije). Putem webshopa može se kupiti i blagdanski paket po cijeni od 99 eura (+ troškovi obrade) kao i u Dirty Old Shopu po cijeni od 99 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 08:34