KONCERT AMERIČKOG KANTAUTORA

ROCK IZ MEMPHISA Prva prilika za upoznavanje hvaljenog Johna Paula Keitha

 Jim Herrington
Njegov album "Memphis Circa 3 A. M." sazdan je u najboljoj tradiciji roots-rock glazbe, usporediv s pjesmama Buddyja Hollyja, Johna Fogertyja, Toma Pettyja i Grahama Parkera

Dok živimo u iščekivanju informacije o eventualnom Springsteenovom koncertu u Zagrebu najesen, nikako nam ne bi valjalo s obzora ispustiti manje poznate, no talentirane kantautore poput Johna Paula Keitha iz Memphisa.

Njegov nedavno objavljeni, ukupno treći album “Memphis Circa 3 A. M.” sazdan je u najboljoj tradiciji roots-rock glazbe, pri čemu je Keithov rukopis i način izvedbe usporediv s pjesmama Buddyja Hollyja, Johna Fogertyja, Toma Pettyja, Grahama Parkera, Alejandra Escoveda, Dwighta Yoakama ili Davea Alvina. John Paul Keith bio je i član rock’n’roll bendova Motel Mirrors i V-Roys, a u ponedjeljak, 7. travnja, nastupa u zagrebačkom Spunku, što je prava prigoda da u intimnom ambijentu uživate u vješto posloženim skladbama jednog od trenutno najhvaljenijih američkih kantautora čija popularnost nije adekvatna njegovoj kvaliteti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:54