PRIPADNICA NOVIJE SCENE

Projekt Murtić 100: Glazbeni program u Laubi nastavlja se eklektičnim stilom DJ-ice Stephanie Prekali

Stephanie Prekali
Ova pripadnica novije zagrebačke DJ scene glazbu će puštati od 2. lipnja do 9. lipnja, svaki dan od 20 do 23 sati

U sklopu projekta Murtić 100 u Laubi je od utorka postavljena Nova apstrakcija, izložba koja predstavlja značajan i važan dio posljednjega ciklusa stvaralaštva Ede Murtića. Nakon otvorenja na kojemu je Mak Murtić, unuk Ede Murtića, s gostom Darkom Rundekom i ansamblom Živa voda održao koncert u čast izložbe svoga djeda, glazbeni program u Laubi se nastavlja. Od 2. lipnja do 9. lipnja, svaki dan od 20.00 do 23.00 sati, glazbu će puštati DJ Stephanie Prekali.

Stephanie Prekali jedna je od pripadnica novije zagrebačke DJ scene. Nastupala je i u raznim klubovima na području Istre i Italije, a svoj put u glazbi pronalazila je eksperimentirajući s raznim instrumentima u posljednjem desetljeću. U zadnjih nekoliko godina skupljeno znanje i vještine pretočila je u DJing. Njezin eklektični stil ne poznaje žanrove, krećući se između housea s puno funk elemenata i diska, do elektra i sličnih područja underground glazbe.

image
Stephanie Prekali
Santana Picco

U setovima ne nedostaje groovea, ima dovoljno ritmički tvrđih, ali i acid momenata, što dokazuje njezinu sposobnost prilagodbe iza pulta. Uzimajući sve što je tijekom godina naučila na putu i u studiju, povodom izložbe "Murtić 100 - Nova apstrakcija", pripremila je ponešto drugačije izvedbe primirenijeg tona i žanrova.

Idućih deset dana u Laubi se može vidjeti više od 40 radova iz posljednjega razdoblja stvaralaštva Ede Murtića i sve to uz glazbenu podlogu. Događanja u Laubi zatvaraju se drugim dijelom Skladbe Murtić 100 uz nastup Maka Murtića, ansambla Živa Voda i gosta Damira Urbana 10. lipnja u 20 sati. Doživite Novu apstrakciju i posjetite Laubu na zagrebačkoj adresi Prilaz baruna Filipovića 23A. Ulaz je slobodan za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:10