IN MEMORIAM

Poznati se opraštaju od glazbene ikone: ‘Simply the best! Bila si nevjerojatno predivna opaka djevojka‘

Tina Turner

 /Shutterstock Editorial/ Profimedia
U 83. godini preminula je slavna glazbenica Tina Turner u svom domu u Švicarskoj

U 83. godini preminula je slavna glazbenica Tina Turner. Umrla je u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj nakon duge bolesti. Mnoge zvijezde opraštaju se na društvenim mrežama od legendarne ikone rock ‘n‘ rolla.

Počast glazbenici odao je i Roger Davis, koji je 30 godina bio njezin menadžer.

- Tina je bila jedinstvena. Nevjerojatna sila prirode sa svojom snagom, nevjerojatnom energijom i ogromnim talentom.

- Od prvog dana kada sam ju upoznao, a bilo je to 1980-tih, vjerovala je u sebe kada je malo tko vjerovao u nju. Bio sam privilegiran što sam ju poznavao i što smo bili bliski prijatelji. Jako će mi nedostajati.

I frontmen Rolling Stonesa Mick Jagger se oprostio od Tine Turner s kojom je snimio nekoliko dueta, a čak se šuškalo da su bili u vezi.

- Jako sam tužan zbog smrti moje divne prijateljice Tine Turner. Bila je uistinu nevjerojatno talentirana pjevačica i izvođačica. Bila je inspirativna, topla, duhovita i velikodušna. Puno mi je pomogla kad sam bio mlad i nikad je neću zaboraviti, napisao je na Twitteru.

Angela Basset, glumica koja je dobila Oscara utjelovivši Tinu Turner u filmu ‘Što ljubav ima s tim‘, oprostila se od pjevačice, a njezino priopćenje prenosi Hollywood Reporter.

- Počašćena sam što sam poznavala Tinu Turner. Ponizna sam zbog činjenice što sam ju imala priliku prikazati svijetu. Dok žalimo zbog gubitka nevjerojatnog glasa i pojave, sjetimo se da nam je dala više nego što smo ikada mogli tražiti. Dala nam je cijelu sebe. A Tina Turner je dar koji će uvijek biti ‘jednostavno najbolji‘. Kraljica, poručila je.

image

Tina Turner i Angela Bassett

Publicity Still/United Archives/Profimedia/Publicity Still/united Archives/profimedia

Sir Elton John rekao je da je Tina Turner ‘totalna legenda‘ odajući počast pjevaćici koja je preminula u 83. godini.

- Izgubili smo jednu od najuzbudljivijih izvođačica na svijetu. Bila je nedodirljiva. Najtužnija vijest, napisao je Elton.

Na službenom Twitter profilu preminulog Davida Bowieja odana je počast Tini Turner. Dvoje velikih glazbenika surađivali su između ostalog na pjesmi ‘Tonight‘.

- Srest ćemo se večeras na nebu (I will see you in the sky tonight), stoji na Twitteru uz nekoliko njihovih zajedničkih fotografija. Riječ je o stihu iz pjesme ‘Tonight‘.

Od Tine Turner oprostio se slavni košarkaš Magic Johnson.

- Neka počiva u miru jedna od mojih najomiljenijih umjetnica, legendarna kraljica rock n‘ rolla Tina Turner. Puno puta sam ju slušao i kapa dolje, imala je jedan od najboljih nastupa uživo ikada, napisao je Johnson objavivši sliku s Tinom Turner i još jednom legendom, glumicom Elizabeth Taylor.

Kako prenosi britanski Mirror, od Tine Turner oprostila se slavna manekenka Naomi Campbell.

- Počivaj u miru i moći. Bila je kraljica, legenda, ikona. Nikada se neće pojaviti nitko sličan njoj. Cijenit ću vrijeme provedeno s njom, poručila je.

Među prvima se od Tine Turner oprostio kanadski glazbenik Bryan Adams koji je s Tinom otpjevao duet ‘It‘s Only Love‘.

- Moja sućut Erwinu (suprugu op.a.) i njezinoj obitelji. Zauvijek ću biti zahvalan za vrijeme koje smo proveli zajedno na turneji, u studiju i u druženju. Hvala ti što si bila inspiracija milijunima ljudi diljem svijeta jer si govorila istinu, napisao je na Twitteru.

I bend Simply Red se oprostio od Tine Turner.

- Počivaj u miru. Bila si nevjerojatno predivna opaka djevojka, napisali su na Twitteru.

Od legendarne glazbenice oprostila se i svemirska agencija NASA.

- Simply the best (Jednostavno najbolja). Glazbena legenda Tina Tuner zabljesnula je na pozornici i zarobila srca milijuna kao kraljica rock ‘n‘ rolla. njezino će nasljeđe zauvijek živjeti među zvijezdama, napisali su na Twitteru.

Od Tine Turner se na Facebooku oprostio i talijanski pjevač Eros Ramazzotti koji je s pjevačicom imao poznati duet ‘Cose Della Vita‘.

- Jako me pogodila vijest da je umrla jedna od najvećih umjetnica svih vremena. Velika žena, svjetska ikona. Tina je bila ikona u svakom smislu, umjetničkom i ljudskom. Izgubili smo jednu veliku, veliku osobu. Zbogom Tina, vječno ću ti biti zahvalan, napisao je Eros.

Američka slavna pjevačica Diana Ross odala je počast preminuloj glazbenici objavivši zajedničku sliku s Tinom Turner.

- Šokirana sam. Tužna. Obitelji i bližnjima izražavam sućut, napisala je kratko na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:58