REPRIZA 2017.

‘Ovo više nema smisla, organizatori bi trebali malo razmisliti kako dalje. Nisam pobornik zavjera, ali...‘

Damir Martinović Mrle i Tomislav Štengl

 Livio Andrijic/Cropix
‘Ne mislim da postoji zavjera, ali smatram da postoji taj jedan baltičko-skandinavski krug koji je očito utjecajan i jak‘

Tomislav Štengl, šef naše eurovizijske delegacije, jako je zadovoljan plasmanom Leta 3. na Eurosongu.

- Po publici smo bili sedmi, no žiri nas nije pomazio. Mislim da je trinaesto mjesto solidan rezultat, pogotovo kada se uzme u obzir situacija u dvorani kada se vrlo jasno i glasno moglo čuti kako publika reagira na ocjene žirija, kao i koga zapravo želi za pobjednika - kaže Štengl podsjećajući da je publika tijekom čitanja glasova navijala za drugoplasiranog Finca.

- Mislim da bi organizatori Eurosonga trebali razmisliti u čemu je problem; zbog čega publika želi jedno, a žiri drugo - govori HRT-ov urednik od kojeg doznajemo da se ista stvar dogodila i 2017. godine, kada je Hrvatska zadnji put bila u eurovizijskom finalu.

- Tada nas je predstavljao Jacques, koji je isto poput Leta 3 završio na 13. mjestu. On je po žiriju bio otprilike dvadeset i peti, a onda su ga prema vrhu ljestvice digli glasovi publike. Dakle, opet je to bila slična priča - ističe Štengl, dok ekipa u hotelu pjeva ‘Mamu ŠČ‘.

Misli li da postoji neka eurovizijska zavjera?

- Ne, nisam pobornik toga, ali smatram da postoji taj jedan baltičko-skandinavski krug koji je očito utjecajan i jak. Nisam jedini šef neke eurovizijske delegacije koji tako misli - govori Štengl koji je s Letom 3 proveo 2 tjedna u Liverpoolu. Kako je bilo?

- Ja bih još dva tjedna! Bilo je zabavno. Mnogo smo radili, puno napravili. Neki ljudi Let 3 doživljavaju kao neukrotive zafrkante, međutim, oni su prije svega veliki radnici i veliki glazbenici. Ja sam s njima prvi puta radio prije 30-tak godina, s Draženom Baljkom sam i u Upravnom odboru Porina. O Letu 3 sve najbolje, doista - naglašava Štengl, koji je u green roomu tijekom eurovizijskog finala sjedio odjeven u kostimu Leta 3. Kako se osjećao u toj ‘koži?

- Super. Oni koji me znaju privatno, znaju da dolazim iz rockersko-darkerskog miljea s konce osamdesetih i početka devedesetih. To što smo u green roomu bili skupa jednako odjeveni smatram super forom i sjajnom zabavom - kaže Štengl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:47