POPULARNI BALET

Niste uspjeli dobiti karte za ‘Orašara‘? Moći ćete ga gledati besplatno, ispred HNK

Balet Orašar

 /Hnk
Namjera je omogućiti svima koji možda nisu uspjeli doći do karata za jednu od devetnaest ovosezonskih izvedbi, da ipak dožive atmosferu ove baletne bajke, javili su iz HNK Zagreb

Baletnu bajku Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova moći će dan prije Badnjaka, 23. prosinca u 18 sati, pogledati svi zainteresirani građani i turisti koji se zateknu i dođu ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, zagrebački HNK će, kako najavljuju "kao blagdanski dar građanima i publici osigurat izravni prijenos ovoga najizvođenijeg baleta na svijetu na velikom platnu, direktno s pozornice u adventskom ozračju ispred kazališta. Namjera je omogućiti svima koji možda nisu uspjeli doći do karata za jednu od devetnaest ovosezonskih izvedbi, da ipak dožive atmosferu ove baletne bajke koja i dalje, čak 130 godina nakon praizvedbe nastavlja oduševljavati publiku".

image

Balet Orašar

/Hnk
image

balet Orašar

/Hnk

Iz HNK poručuju: "Predstavu gledaju djeca i odrasli s istim zanimanjem te je ona neizostavan dio adventske čarolije u svim dijelovima svijeta. Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku u svijet, prinčeva i vila, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:55