TKO DOMINIRA SCENOM

Najavljeno treće izdanje nagrade ELECTOR: Motivacije nije nedostajalo, konkurencija je nikad veća!

Petar Dundov

 Filip Kovačević
Novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2023. Nominacije će biti objavljene 8. siječnja 2024.

Protekle dvije atraktivne dodjele ELECTOR nagrade obilježili su vrhunska produkcija, sjajni DJ setovi i live actovi te okupljanje najkvalitetnije hrvatske elektroničke glazbene scene na jednom mjestu.

Treće izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade koja odaje priznanja na području domaće elektroničke scene održat će se 3. veljače 2024. u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2023. Nominacije će biti objavljene 8. siječnja 2024. godine.

"Vidimo da je druga generacija dobitnika nagrade bila jako motivirana kroz cijelu godinu što je značajno doprinijelo stvaranju novih izdanja, brojnim nastupima i ojačalo klupsku scenu. Ta je motivacija potaknula i jačanje konkurencije koja je ove godine nikad veća, a to nas jako veseli jer je žiri trenutno na, kako se kaže, slatkim mukama. U odličnom raspoloženju dočekujemo treću dodjelu nagrada ELECTOR u Tvornici”, rekao je ovogodišnji direktor nagrade ELECTOR, Arsen Pavešić.

image

Atmosfera s druge dodjele nagrada ELECTOR

Filip Kovačević

Žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR čini 30 novinara utjecajnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu, a upravo oni će u prvome krugu predložiti za nominaciju one koji će odmjeriti snage u drugom krugu glasanja. Prvi krug glasanja trajat će od 11. do 18. prosinca, dok će drugi krug glasanja trajati od 21. do 29. prosinca, a nakon 8. siječnja bit će nam poznati izvođači koji će potencijalno ove godine odnijeti priznanje za doprinos u 2023. godini

Nagrada će se i ove godine dodijeliti u devet kategorija: Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine, Bass singl godine, Electronica singl/EP godine te nagrada DJ godine, kojeg će odabrati publika online glasovanjem koje će se održati ususret samoj dodjeli nagrade. Organizatori pripremaju i neke novosti koje će uskoro i objaviti.

Svi koje zanima elektronička scena mogu preslušati albume, kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika putem ELECTOR Skenera i linkova na digitalne servise. Cilj skenera je na jednom mjestu okupiti sve aktivnosti glazbenika kroz izbornu godinu ELECTORA, podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Također, skener će zasigurno pomoći novinarima/glasačima pri nominiranju i glasanju na kraju godine.

Ovim putem pozivaju se svi dionici scene, od izvođača do publike, da pogledaju Skener te ako smatraju da nedostaju neka izdanja, pošalju iste na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave trebaju sadržavati kategoriju, naziv i link (za izdanja još i ime autora, naslov i datum objave).

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:06