SUPER HEAVY

Mick Jagger našao zamjenu za Stonese

ZAGREB - Iako je i u prošlosti radio na solo-projektima, pa je tako objavio i četiri studijska solo-albuma, Mick Jagger, neuništivi frontmen The Rolling Stonesa, odnedavno se sve više posvećuje svom novom bendu, prije dvije godine osnovanoj supergrupi SuperHeavy.

Marleyjev sin

Kolege su mu ništa manje poznati glazbenici: pjevačica Joss Stone, soul zvijezda koja je sa 24 godine već prodala 11 milijuna albuma diljem svijeta, nekadašnji gitarist dua Eurythmics Dave Stewart, reggae glazbenik i sin Boba Marleyja Damian te Indijac A. R. Rahman, skladatelj filmske glazbe i dobitnik Oscara za glazbu iz filma “Milijunaš s ulice”.

SuperHeavy ovih je dana u studiju u Los Angelesu završio rad na istoimenom debi albumu čiji bi prvi singl trebao biti objavljen 20. rujna, a zvat će se “Miracle Worker”. Joss Stone i Dave Stewart već su nekoliko puta surađivali s Jaggerom, a različiti senzibiliteti članova benda zaslužni su i za različite utjecaje.

Naznaka turneje

- Naša je glazba vrlo raznolika i varira od reggaea, preko balada do indijskih pjesama na Urdu jeziku. Nismo planirali turneju, ali ako se svidimo ljudima, napravit ćemo je, voljeli bismo naše stvari odsvirati i uživo - izjavio je Mick Jagger za britanski Daily Mail.

Naznake turneje dovele su i do glasina da bi Jagger mogao napustiti The Rolling Stonese, čemu su pridonijele i rastuće tenzije između njega i gitarista Keitha Richardsa koji je Sir Micka ismijao u autobiografiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:25