SENZACIJA U NEZAVISNOJ METROPOLI

MATE ŠKUGOR I KLUB 'ŽEDNO UHO' USKORO U KLOVIĆEVIM DVORIMA! Indie scena seli na Gornji grad

 Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon mnoštva nagađanja - u kojima se spominjao čak i davno ugasli Lapidarij - službeno je predstavljen novi klub Mate Škugora, Žedno uho, koji je svoje mjesto našao u okrilju gornjogradske galerije Klovićevi dvori, točnije u njenim podrumima, prostoru koji je dosad figurirao isključivo kao izložbeni.

- Jasno vam je koliki potencijal vidim u ovoj priči kada sam odlučio maknuti se iz Terraneo festivala kako bih se u potpunosti mogao posvetiti novom klubu - rekao je Škugor na jučer održanoj konferenciji za novinare, a zadovoljstvo novim i, kako je naglasila, neočekivanim programom izrazila je i ravnateljica Klovićevih dvora, Marina Viculin.

Plesna glazba

Press konferenciju kratkim je repanjem otvorio Kandžija, a službeno otvaranje kluba je 1. veljače, uz nastup trija Jimmy Barka Experience i podršku slovenskog DJ kolektiva Tetkine radosti.

Program će se tijekom veljače odvijati petkom i subotom: petkom će plesnu glazbu birati Matt Davies, dok će subotom na repertoaru biti elektronika, a u ulozi DJ-a naći će se poznato ime zagrebačke klupske scene, Eddy Ramich. Tijekom vremena planira se uvesti i dodatni program koji bi se održavao četvrtkom.

Klif uređuje interijer

Klub prima 220-250 posjetitelja, imat će zaseban ulaz s platoa Gradec, a za uređenje interijera zadužen je multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif, koji je upravo u ovom prostoru prije 13 godina održao svoju prvu videoizložbu.

Što se koncertnog programa tiče, strane izvođače će, kao i do sada, bukirati Škugor, dok će za sastavljanje programa iz regije biti zadužen Nenad Borović.

Za sada je poznato da će se u novom prostoru održati koncerti Mark Eitzel Banda (2.2.) i Kanađana Metz (23.2.), kao i akustični nastup Stevea Wynna i Chrisa Cacavasa (9.2.), dok će se koncert japanskih post rockera Mono održati u KSET-u (12.2.), a onaj Jona Spencera u Pogonu Jedinstvo (17.2.), gdje će se održavati i većina koncerata koji kapacitetom nadmašuju prostor kluba Žedno uho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 12:49