POJAČANJE U ARENI

Lenny Kravitz u Pulu dovodi perspektivnu glazbenicu koja kombinira post-punk s prizvukom sedamdesetih

Lenny Kravitz 

 PROMO
Osim novih pjesama, publiku na koncertu očekuju i stari hitovi poput ‘Are You Gonna Go My Way‘, ‘Fly Away‘ i ‘American Woman‘

Na oduševljenje hrvatske publike, američka rock zvijezda i jedan od najdugovječnijih glazbenika današnjice, Lenny Kravitz, u prosincu je najavio svoj nastup u pulskom Amfiteatru 28. srpnja 2024., u sklopu velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour. Ususret spektaklu stiže i potvrda izvođačice koja će zagrijati publiku prije njegovog nastupa i otvoriti ovu glazbenu noć pod zvijezdama. U Pulu stiže Devon Ross, perspektivna mlada glazbenica poznata po jedinstvenoj kombinaciji post-punka s prizvukom sedamdesetih, koja će svojim glazbenim programom dodatno obilježiti nadolazeći svjetski show u pulskoj Areni.

Njezino nedavno objavljeno debitantsko EP izdanje "Oxford Gardens" privuklo je pažnju glazbenih kritičara i publikacija kao što su Spin Magazine i Guitar World Magazine. Jedna je od najautentičnijih izvođačica današnjice, zbog svog unikatnog glasa i sposobnosti da modernim pristupom evocira energiju i surovost ranih godina punka, a prepoznatljiva je po svojoj Fender Mustang gitari. Njezin EP prvijenac kritika je opisala kao "remek-djelo koje podsjeća na originalne dane punka u New Yorku" i usporedila ga sa susretom Siouxsie And The Bansheesa, Patti Smith i Sonic Youtha iz ere Daydream Nationa te čitavog CBGB-a iz 1972.

image

Devon Ross

PROMO

Samo nekoliko dana nakon 60. rođendana, Lenny Kravitz otvorio je svjetsku turneju u Hamburgu i premijerno predstavio 12. studijski album "Blue Electric Light". Nakon šest godina čekanja, publici je dao novi uvid u svoj glazbeni etos kroz pravu rokersku kozmologiju - od neočekivane "TK421", "Paralyzed", koja je inspirirana Zeppelinom i Pearl Jamom, ali i "Bundle of Joy" te "Heaven", koje su napisane za vrijeme Kravitzovih tinejdžerskih dana. Osim novih glazbenih poslastica, publiku na pulskom koncertu očekuju i stari hitovi poput "Are You Gonna Go My Way", "Fly Away" i "American Woman". Turneja je rasprodana u gotovo 30 gradova diljem svijeta, a dobitnik ovogodišnjeg Grammy Global Impact Awarda na popis je dodao i nove datume na kojima će publici prenijeti intimnost i emocionalnost novog aIbuma i cjelokupnog glazbenog stvaralaštva.

Ulaznice za pulski koncert mogu se osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:42