AMERIČKI GLAZBENIK U AQUARIUSU

Koncertno zagrijavanje za Glory Dayz počinje: Toro Y Moi 5. srpnja u Zagrebu!

Chaz Bundick, poznatiji pod imenom Toro Y Moi mladi je američki glazbenik koju svoju chillwave glazbu stvara pod utjecajima Animal Collectivea, Sonic Youtha, Daft Punka i J Dilla. Prvi put svoju će originalnu ljetnu plesnu kombinaciju, uz basista i bubnjara u live postavi predstaviti i u Zagrebu, u klubu Aquarius 5. srpnja! Koncert će ujedno biti i prvo koncertno zagrijavanje za zvuk Glory Dayz festivala koji će se održati 28. i 29. srpnja na Zagrebačkom Velesajmu.

U travnju ove godine izašao je njegov posljednji album „June 2009“ koji uključuje pjesme iz vremena prije nego što je počeo svirati kao Toro Y Moi – uz lo-fi indie-pop vibru, ali sadrže i naznake njegovog sadašnjeg chillwave stvaranja.

Radio je i remixeve pjesama poznatih indie bendova pa je tako surađivao s bendovima The Longcut, Neon Indian, Tegan and Sara, Washed Out, Cut Copy, Tyler, The Creator.

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 80 kn u pretprodaji nabavite u Rockmarku, Dirty Old shopu, na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

Na ulazu u klub, cijena će ulaznice će biti 100 kn.

Nakon tri zanimljiva albuma iza sebe te duplo više EP izdanja, Toro Y Moi u Zagreb donosi dašak morske idile i to prije sezone godišnjih odmora na morskoj obali. Još od rane mladosti koju je proveo u rodnoj South Carolini, Chaz je počeo eksperimentirati svirajući u raznim punk i indie rock bendovima. U kasnijim godinama studija grafičkog dizajna fokusirao se na svoj solo rad – u elektroniku ubacuje širok raspon utjecaja – od francuskog housea, popa Briana Wilsona i The Beach Boysa, R&B-a '80ih te Stones Throw hip hopa. Do 2009. godine, kada je i diplomirao, zvuk mu postaje profinjeniji te je dobio svoju prepoznatljivost, a glazbeni časopisi počeli su njegove snimke predlagati kao savršeni ljetni soundtrack.

Početkom 2010. izdao je svoj prvi album, „Causers Of This“ kojeg je promovirao na turneji dodajući još dva člana – basista i bubnjara u live postavi. Nakon albuma skupio je još više fanova te pohvala. Na ljeto iste godine izdao je 7“ singl „Leave Everywhere“, koji je kasnije dobio i svoju 12“ verziju.

Pauzu između turneja iskoristio je za pripremu i snimanje svog drugog albuma, a inspiraciju je nalazio i u filmskoj glazbi skladatelja kao što su Francoise de Roubaix i Ennio Morricone. Većina pjesama nastala je u njegovoj roditeljskoj kući, isto kao i dubok i osoban album „Underneath the Pine“ na kojem je odbacio sampleove i elektroniku te se u potpunosti oslonio na live instrumente te počeo naginjati progresivnom rocku. To je postala nova faza za umjetnika čiju je zanimljivu raznolikost teško odrediti. Album je ocijenjen kao „Best New Music“ od strane glazbenog magazina Pitchfork, a našao je i svoje mjesto u top 50 albuma 2011. godine.

Njegova glazba kao stvorena je za uživanje u ljetu i svemu što ono donosi pa ne propustite ovo pravo zagrijavanje za ljeto 2012.!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 04:10