GRUPA NAJAVLJUJE KONCERT

Kawasaki 3p u Jabuci slavi 20. rođendan

Spektakl, cirkus, grah prebranac, sjekira u glavu, jebanje i 6-7 novih pjesama... u slučaju Kawasaki 3p -a ne vrijedi ona da ozbiljnost dolazi s godinama, pa su tako upravo ovim riječima najavili proslavu svog 20. rođendana, koja će se održati 8. i 9. ožujka u klubu Jabuka.

- Tko prati Kawasaki zna da mi ne radimo standardne koncerte, a osim predgrupe, koja će mnoge šokirati i iznenaditi, odsvirat ćemo i dosta pjesama koje će najaviti novi album na kojem već uvelike radimo - otkriva gitarist benda Davor Viduka.

Veliki hit ‘Antonija’

Kawasaki 3p postoji od 1993., a underground status izgubili su 2003. kada ih upoznaje i šira publika: istoimeni debi album osvaja nagrade Porin i Crni mačak, a zatim provode subverziju na Doru: s velikim hitom “Antonija” nastupaju u hotelskim ogrtačima i zadobivaju opću naklonjenost gledatelja. U razdoblju između dva albuma pojačali su se trubačima, što je donijelo jedan drukčiji zvuk benda, utemeljen na mješavini punka, ska, reggaea i šank poetike, a 2009. izdaju dugoočekivani drugi album “Idu Bugari”, s kojim definitivno gube oznaku kvartovskog benda i postaju rado viđeni gosti klubova i festivala diljem Hrvatske.

Ostali prijatelji

- Već pet godina sviramo u istoj postavi i to je ujedno naj-produktivnije razdoblje u povijesti benda, a na dvije stvari sam posebno ponosan: na vinilno izdanje albuma “Idu Bugari” - jer sam vinilofil - i na to što smo nakon svih tih godina ostali prijatelji i nismo postali “profesionalci” koji odrade koncert i onda se ne vide do sljedećeg - kaže Viduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 00:00