'MALO JE DOVOLJNO'

Kaotični i mračni svijet frontmena Goribora kao koncertni teatar

ZAGREB - Glazbeno-scenski projekt “Malo je dovoljno”, koji je okupio glazbenika i skladatelja Alena i Nenada Sinkauza iz grupe East Rodeo te pjesnika i glazbenika Aleksandra Stojkovića iz Goribora, premijerno predstavljen prošli tjedan u MM centru zagrebačkog Studentskog centra, odličan je spoj rock’n’rolla i kazališta.

Suradnja između braće Sinkauz i Aleksandra Stojkovića počela je na posljednjem, od kritike iznimno hvaljenom studijskom albumu Goribora “Evo je banja” snimanom u pulskom studiju Partyzan.

Život i smrt

- U Puli smo shvatili da želimo nešto zajedno raditi. Razmišljali smo da napravimo kazališni projekt, ne glazbeni, no otišlo je puno dalje. S idejom smo došli Nataši Rajković, pomoćnici ravnatelja SC-a za kulturu, i tako smo zapravo krenuli. Na kraju smo dobili jedan hibrid između koncerta i kazališnih momenata, koji se dogodio kroz čistu improvizaciju.

Fuzija melodije i teksta, najbolje opisana kao koncertni teatar, na minimalno osvijetljenoj pozornici uvodi nas u kaotični i mračni Stojkovićev svijet. Tekstovi o životu i smrti, izgubljenosti i traženju, posrtanju i ponovnom dizanju isprepliću se sa zvucima bas gitare, kontrabasa, ukulelea i distorzičnih elektronskih šumova koji dolaze iz ruku braće Sinkauz, a svoj vrhunac dosežu udarcima po tijelu i struganjem noža na papiru.

Savršena podloga

Glazbeni genij braće Sinkauz pokazao se kao savršena podloga za Stojkovićeve tekstove, pružajući nam jedinstveno umjetničko djelo snažne poetike i osebujnog scenskog izričaja. Iako je malo dovoljno, od ove iznimne trojke dobili smo puno više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 00:47