FIJASKO LUPEA FIASCA

IMA TRI ALBUMA SPREMNA ZA OBJAVU, ALI SE POVLAČI SA SCENE Nakon antisemitskog ispada slavni reper najavio da se više neće baviti glazbom

 REUTERS

Američki reper i producent Lupe Fiasco najavio je povlačenje s glazbene scene. Odustao je i od izdavanja novoga albuma nakon što su ga optužili za antisemitizam.

Lupe Fiasco početkom je tjedna objavio kontroverzne stihove u kojima repa kako 'prljavi židovski šefovi pljačkaju glazbenike', što je izazvalo opći rat na društvenim mrežama.

Žalio se da su mu odmah uklonili pjesmu 'N.E.R.D.' sa SoundClouda zbog govora mržnje, iako je sporni singl i dalje ondje, a poslije se pokušao opravdati tvrdeći kako nije antisemit i nema ništa protiv Židova jer je, napisao je na Twitteru, bio u logoru smrti Auschwitz i proučavao 'židovsku bibliju'.

Gnjevni korisnici društvenih mreža nisu prihvatili njegovu ispriku, a Lupe je na kraju, isprovociran prijetećim porukama, objavio kako se više ne namjerava baviti glazbom.

Do kraja godine namjeravao je izdati čak tri studijska albuma, ali sad je od svega odustao.

Fiasco je i 2012. govorio kako se povlači sa scene, a lani je na neko vrijeme izbrisao i profil na Twitteru, ali nije dugo izdržao ni u jednom naumu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:39