DOLAZE U VINTAGE

IGNITE NA TURNEJI Zoltán Téglás i melodični hc punk-rockeri iz kalifornijskog Orange Countyja

Biografija frontmena benda osnovanog 1993. upotpunjena je suradnjama sa sjajnim bendovima poput The Misfits, Motorhead i Pennywise

Ignite - socijalno osjetljiv, politički angažiran i zdravo nabrijan melodični hardcore punk/rock band iz Orange Countyja u američkoj državi Kaliforniji će u nedjelju 5. srpnja u sklopu europske turneje održati koncert u Vintage Industrial Baru.

Bend Ignite osnovan je 1993. godine u Orange Countyju u Kaliforniji, a ključni kotačić njegove snage i žestokog rock zvuka je Zoltán "Zoli" Téglás, frontmen mađarskih korijena, vegetarijanac čvrstih stavova, pjevač, autor i producent čija je biografija upotpunjena suradnjama sa sjajnim bendovima poput The Misfits, Motorhead i Pennywise. Osim toga, Teglas se početkom godine u Njemačkoj na stageu pridružio Machine Headu kako bi zajedno odvalili Ingitovu stvar 'Bleeding' s albuma 'Our Darkest Day' koju su ti legendarni metallersi iz San Francisca obradili i ubacili na b-stranu svoj 10-inchnog singla 'Killers & Kings'.

Zahvaljujući svojoj angažiranosti, Ignite su tijekom karijere podržali nekoliko ogranizacija koje brinu za okoliš 'Earth First', 'Doctors Wtihout Borders', 'Sea Shepherd' i 'Pacifik Wildlife', a na albumu 'A Place Called Home' objavljenom 2000. godine obradili su sva ta za njih goruća pitanja.

Tijekom karijere, bend je izbacio brojne singlove, demo snimke i albume od kojih je svakako najistaknutiji već spomenuti 'Our Darkest Day' objavljen 2006. godine.

Ignite broji veliki broj obožavatelja kod kuće i u Europi, ali i na našem području, čemu svjedoče sjajni izvještaji s koncerata održanih u Hrvatskoj i Sloveniji.

Uz Ignite, nastupit će bijesni zagrebački hardcoraši Katran.

Koncertom Ingitea, Vintage Industrial Bar produžuje niz izvanredno zanimljivih koncerata sličnog žanrovskog usmjerenja, koji nas očekaju u prostoru tog kluba u sezoni proljeće-ljeto: 28.5. The Real McKenzies, 5.6. The Vibrators, 6.6. Saint Vitus, 13.7. The Exploited, 9.7. D.O.A. i 30.7. Nick Oliveri (Queen of the Stone Age).

Ulaznice za Ignite u pretprodaji iznose 60 kn, na dan koncerta 80 kn, a mogu se kupiti u Dirty Old shopu u Vintage Industrialu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 10:30