BESPLATNI KONCERTI

GRIČEVANJE Za tjedan dana počinje zagrebački glazbeni festival na Gornjem i Donjem gradu

Glazbeni festival inspiriran starozagrebačkim legendama o vješticama ove se godine održava na platou Gradec, ali i na Tuškancu

Za tjedan dana u Zagrebu počinje glazbeni festival inspiriran starozagrebačkim legendama o vješticama, koji se ove godine održava na platou Gradec, ali i na Tuškancu, gdje se održao prošle godine.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac, na open air pozornicama i pod kupolama će se izredati Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Johnatan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

Na Gričevanju će svirati zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš tom prilikom proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a publika će moći poslušati i nastupe mladih i indie bendova.

Natječaj za demo bendove Demonique počinje danas i traje do ponoći 19.5., a najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa.

Dok će Tuškanac biti posvećen rocku, elektronski program Strujanje na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec će ugostiti DJ kolektive CFSN i Whateverest, a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovo šetalište održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora…

Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hrana domaćih kuhara. Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

Zahvaljujući sponzorima, posjetiteljima festivala osigurana je besplatna vožnja svim danima Gričevanja od 17 do 22 sata, a svi koncerti su besplatni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 04:15