KONCERT

GOD IS AN ASTRONAUT Netipični Irci koji kao od šale rasprodaju klupske koncerte

 Pobi/CROPIX

Iako se nisu ponovile brojke od prije dvije godine kada je God Is An Astronaut - sasvim neočekivano i za same organizatore - rasprodao 1200 ulaznica u Pogonu Jedinstvo, pa je tako koncert ipak održan u upola manjoj Močvari, riječ je o bendu koji u Hrvatskoj kao od šale rasprodaje klupske nastupe.

Braća blizanci

U čemu je tajna njihovog uspjeha pitanje je na koje nitko ne zna pouzdan odgovor kada su u pitanju ovi netipični Irci. Netipični zato što prva asocijacija na irsku muziku definitivno nije post-rock, žanr koji najšire opisuje četvorku koju predvode blizanci Kinsella, gitarist Torsten i basist Niels. Braća su odrasla na heavy metalu, a upravo su metalizirani riffovi jedan od sastojaka njihovog slojevitog zvuka u kojem se izmjenjuju ambijentalni i rockerski komadi, oni melankolično zaigrani s onim žešćim.

I sve to bez pjevanja: Torsten, doduše, pridonosi tu i tamo s par glasova kroz vocoder upućenih u mikrofon, ali riječ je više o onomatopejskim zvukovima.

Bez najvećeg hita

Atmosfera koja se nazire već u samom imenu ovog benda uživo je takva da vas pjesme usišu svojom energijom (“Fire Flies And Empty Skies”, izvrsna nova “Spiral Code”...), a koliko God Is An Astronaut imaju kredita kod publike najbolje pokazuje činjenica da uopće ne moraju odsvirati svoj možda i najveći hit “Zodiac” da bi ukupan dojam bio - odličan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:45