PODIGAO TUŽBU

Frontmena slavnog benda liječnici poslali na psihijatriju, mislili da je to neki luđak koji se lažno predstavlja!?

Lawrence Payton Jr., Alexander Morris, Ronnie McNeir i Abdul Fakir, Four Tops, Berlin

 Thomas Bartilla/imago Stock&people/profimedia
Iako je sa sobom nosio osobnu iskaznicu pomoću koje ga se ‘lako moglo‘ identificirati, pjevača su ‘obukli u stezulju‘...

Frontmen grupe Four Tops Alexander Morris tvrdi da su ga u jednoj bolnici na području Detroita zadržali te naredili psihološki pregled jer mu nisu povjerovali da pripada glazbenoj skupini kuće Motown, piše The Guardian.

Glazbenik je pokrenuo tužbu protiv bolnice Ascension Macomb-Oakland u Warrenu (Michigan) te inzistira da je tijekom posjeta bolnici zbog boli u prsima i problema s disanjem bio podvrgnut rasnoj diskriminaciji i drugim vrstama lošeg ponašanja.

Osoblje bolnice je, naime, "kada je otkrio svoj zvjezdani identitet, pogrešno pretpostavilo da se radi o mentalno bolesnom čovjeku", stoji u tužbi. Morris je osoblju rekao da je "trenutno zabrinut za sigurnost zbog uhoda i fanova".

"Four Tops" glazbena je grupa koja se pojavila pedesetih godina prošlog stoljeća te je poznata po pjesmama "I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)" i "It’s The Same Old Song". 1990. godine su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame. Morris nije bio originalni član grupe, već joj se pridružio 2019. godine.

Iako je sa sobom nosio osobnu iskaznicu pomoću koje ga se "lako moglo" identificirati, pjevača su "obukli u stezulju". On tako sada tvrdi da je bio "pogrešno zatočen te da mu je oduzeta osobna imovina".

Prema tužbi, psihološki je pregled ipak otkazan, a Morrisu je povjerovala medicinska sestra. Bolnica je navodno u znak isprike pjevaču ponudila darovnu karticu od 25 dolara, no on ju je odbio.

"I dalje smo posvećeni poštovanju ljudskog digniteta te djelovanju s integritetom i suosjećanjem prema svim osobama i zajednici. Ne podržavamo rasnu diskriminaciju. Nećemo komentirati spor koji je u tijeku", poručili su iz bolnice. Kada je pričao o incidentu, Morris, koji je rodom iz Detroita, je izjavio da mu je rečeno da je "lud ili šizofreničan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 11:00