BORBA ZA ŽIVOT

FLEETWOOD MAC OTKAZALI TURNEJU 'Našem gitaristu dijagnosticiran je karcinom!'

 Wikipedia
John McVie mora se podvrgnuti liječenju raka, što je sada i prioritet

ZAGREB - Grupa Fleetwood Mac otkazala je predstojeću turneju po Australiji i Novom Zelandu nakon što su doznali da je njihovom basistu Johnu McVieu dijagnosticiran karcinom.

Glasnogovornica benda Liz Rosenberg nije specificirala o kakvoj vrsti raka se radi, a ne zna se ni koliko je ozbiljno njegovo stanje.

"Fleetwood Mac su upravo završili europski dio svoje uspješne svjetske turneje i obznanili da otkazuju predstojeću 14-dnevnu turneju po Australiji i Novom Zelandu", glasi izjava koju je grupa objavila na svojim stranicama, a objavio britanski Daily Mail.

John McVie mora se podvrgnuti liječenju raka, što je sada i prioritet, naglasili su članovi tog britansko-američkog benda.

Mick Fleetwood, Stevie Nicks i Lindsay Buckingham pritom su izrazili nadu da će im se fanovi pridružiti u najboljim željama Johnu i njegovoj obitelji te su se ispričali onima koji su već kupili karte za koncert.

Ovaj 67-godišnjak iz Ealinga, prigradske četvrti u zapadnom Londonu, jedan je od osnivača i originalnih članova Fleetwood Maca zajedno s bubnjarom Mickom Fleetwoodom 1967.

Stevie Nicks i tadašnji joj dečko Lindsey Buckingham bendu su se pridružili 1975.

Klavijaturistica i pjevačica u bendu Christine McVie s kojom je McVie bio u braku od 1968. do 1977., ponovno se pridužila bendu prošli mjesec tijekom njihova nastupa u londonskoj O2 Areni. Posljednji nastup s bendom imala je 1998.

Fleetwood Mac na turneji je od travnja, a 14 koncerata u Novom zelandu i Australiji bilo je zakazano između 10. studenog i 7. prosinca.

Bend još uvijek nije otkazao koncert u Las Vegasu 30. prosinca.

Njihov album 'Rumours' prodan je u 40 milijuna primjeraka, a punih sedam mjeseci nalazio na vrhovima američkih muzičkih ljestvica te je do izlaska Michael Jacksonovog albuma 'Thriller' bio najprodavaniji album svih vremena.

No, njihov položaj zvijezda uništile su alkoholom i drogom izazvani ekscesi i tragedije.

Bivši gitarist Danny Kirvan postao je alkoholičar već u 22. godini te je mentalno obolio nakon što je izbačen iz benda zbog čudnog ponašanja. Na kraju je postao beskućnik na ulicama Londona.

Nekadašnji vokalist, 66-godišnji Bob Welch počinio je samoubojstvo propucavši se sačmaricom kroz prsa. Tijelo je pronašla supruga Wendy s kojom je bio u braku od 1984. godine, a za sobom je ostavio i oproštajnu poruku javnosti još uvijek nepoznata sadržaja.

Tri mjeseca prije tog tragičnog čina, Welch je bio na operaciji kralježnice nakon koje su mu doktori rekli da neće moći ponovno stati na noge, stoga se radije odlučio ubiti nego postati 'teret' svojoj ženi.

Welchova smrt uslijedila je samo šest mjeseci nakon što je 64-godišnji Bob Weston, također bivši gitarist te grupe umro od aneurizme.

Iako je bend tijekom svoje dugotrajne karijere stvorio klasike poput 'Don’t Stop', 'Little Lies' and 'Go Your Own Way', zakulisne grube borbe, česte promjene partnera te zlouporaba droga unutar Fleetwood Macove 'obitelji' , nažalost su nerijetko punile novinske naslove, ističe Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 22:32