IGRE OKO IGARA

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Okosnicu programa (kojeg župan smatra bespredmetnim) čine Goldonijeva 'Kafeterija' u režiji Vinka Brešana i Shakespeareov 'Othelo'

 Nikša Duper
Dubrovački župan program smatra bespredmetnim, s obzirom na to da će se dolaskom novog ministra kulture mnoge stvari promijeniti, dok su članovi Vijeća uvjereni da se u njihovu programu ne bi trebalo mijenjati ništa

Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, nije želio prisustvovati zadnjoj sjednici Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara 14. siječnja. Čitav program na kojemu je radilo Vijeće smatra bespredmetnim, s obzirom na to da će se dolaskom novog ministra kulture mnoge stvari promijeniti, dok su članovi Vijeća uvjereni da se u njihovu programu ne bi trebalo mijenjati ništa.

Podsjetimo, Dobroslavić je izjavio da tehnički ministar “siluje vladu” kako bi donijela program Igara dok nema novog ministra. No, Mladen Tarbuk, član Vijeća (uz Berislava Šipuša, Nikolu Dobroslavića, Andru Vlahušića, Gorana Merčepa, Joška Juvančića, Tomislava Fačinija i Nikšu Kušelja) rekao je da smatra da su donijeli kvalitetan program; okosnicu dramskog programa čine Goldonijeva “Kafeterija“ i Shakespeareov “Othelo”, čime se Dubrovnik pridružuje obilježavanju proslave 400. godišnjice Shakespearove smrti, a predstavit će ga javnosti tradicionalno uoči dana Sv. Vlaha, zaštitnika grada.

Legendarna “Kafeterija” prema Goldonijevu “La bottega del caffe”, koja se na Igrama zadnji put odigrala 1987. godine, premijerno će u režiji Vinka Brešana biti izvedena 29. srpnja. O nizu glazbenih programa doznat ćemo, dakle, uskoro; djelatnici Igara nakon donošenja programa kreću u pregovaranje s umjetnicima. Sve će, naravno, ovisiti o novcu; prošle godine bio je smanjen za milijun kuna, te iznosio četiri milijuna kuna, a ministar Šipuš je dodao još 400.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 23:32