USUSRET VIKENDU

DJ Pellegrino: ‘Napulj je sirena koja pjeva te šarmira, ali se nikad ne da osvojiti‘

Pellegrino vizual

Talijan u petak, 1. srpnja, dolazi u Peti kupe, gdje će predstaviti svoju viziju melodičnog fusiona i jazz-funka

Tko god je bio u Napulju, zna da je to jedan od najživopisnijih gradova u svijetu. Upravo njime beskrajno su inspirirani Pellegrino i njegov bend Zodyaco.

Njihovi albumi oda su Napulju kakav se vidi s Vezuva.

Pellegrino i Zodyaco istaknuti su predstavnici Mediterranean sounda te širitelji svoje vizije melodičnog fusiona i jazz-funka.

Svojim DJ setom Pellegrino će u petak, 1. srpnja, napraviti poseban napolitanski ugođaj na novootvorenoj terasi Petog Kupea.

"Napulj je sirena koja pjeva te šarmira, ali se nikad ne da osvojiti, ona te osvaja, plijeni svojim bojama, svjetlima i tamom. Napulj je more zaljeva, silueta Caprija u daljini, sunce koje zalazi iza četvrti Posillipo kao i neprobojni kaos u sjeni uličica povijesnog centra. Možete ga doživjeti, možda i prepričati, ali ne i rastumačiti jer vas uvijek iznenadi", poetski opisuje svoj grad Pellegrino, dodajući kako je napuljska glazbena scena vrlo živa.

"Grad je oduvijek bio živahan kotao kultura koje se susreću, sudaraju, neprestano spajaju i miješaju; nemoguće ga je glazbeno i umjetnički dešifrirati. Oduvijek je bio grad glazbe, kako u povijesti, tako i danas. Nakon nekoliko godina provedenih u Berlinu, vratio sam se u svoj grad i otkrio da je skloniji koračanju neistraženim cestama, znatiželjniji za eksperimentiranje i gledanje izvan kutije, skloniji novostima. Mnogo je toga što treba učiniti da bismo mogli definirati ovaj ferment kao scenu, no to je osnova za izgradnju nečeg važnog", otkriva ovaj napuljski glazbenik.

Središte njegovog djelovanja je etiketa Early Soundsna kojoj objavljuje radove svog benda Zodyaco, ali i drugih producenata u čije je projekte i osobno uključen.

"Alkemija mediteranskih, napuljskih, disco i fusion zvukova koju izvodimo postala je zaštitni znak naše platforme. Bilo da je više ili manje elektronička, Italo ili house, disco ili balearica, na kraju krajeva, recept je uvijek isti - poput pizze, samo nekoliko pravih sastojaka dovoljno je da podijelite emociju", ističe Pellegrino.

Emociju i strast juga podijelit će pod otvorenim nebom s publikom Petog Kupea u petak od 18 sati do ponoći. Domaću podršku pružit će mu Pepi Jogarde, voditelj radijske emisije Adriatic Coasting te DJ koji je u posljednje vrijeme posebno raspoložen za dnevne zabave.

Poneki talijanski specijalitet poput parmigiane doprinijet će mediteranskom ugođaju na terasi Petog Kupea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:12