JEDINI U REGIJI

CHRIS CORNELL RASPRODAN ZA TRI SATA Ušao u red najbrže rasprodanih koncerata u hrvatskoj provijesti

 Foto: Facebook
Zagrebački koncert u sklopu unplugged turneje jedini je Cornellov nastup u našoj regiji

Telefon na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog jučer je zvonio bez prestanka, jer je više stotina poklonika lika i djela Chrisa Cornella željelo osigurati svoju ulaznicu, a pribojavali su se da će se danas, kada su ulaznice puštene u prodaju, online sustav za prodaju srušiti pod navalom i ostaviti ih bez željenog mjesta u dvorani 14. travnja sljedeće godine, kada se koncert održava.

Mnogi su, nažalost, na koncu ipak ostali bez žuđene ulaznice. Naime, agencija LAA, koja organizira koncert, danas oko podneva priopćio je da je cijeli koncert rasprodan za svega - tri sata!

Time ovaj nastup ulazi u red najbrže rasprodavanih koncerata u hrvatskoj provijesti, uz rame gostovanjima U2 u Maksimiru ili Davida Gilmoura u Puli.

Chris Cornell jedan je od najcijenjenijih rock vokala svih vremena i frontman skupina Soundgarden, Audioslave i Temple of the Dog, a zagrebački koncert u sklopu unplugged turneje jedini je Cornellov nastup u našoj regiji.

Tako se naša dvorana našla uz rame s prestižnim mjestima na kojima Cornell nastupa a to su Royal Albert Hall u Londonu, Sydney Opera House u Sydneyu ili Beacon Theatre u New Yorku. Set lista na aktualnoj turneji krcata je ključnim trenucima grunge i alternative rock epohe, a uključuje Soundgarden klasike poput "Black Hole Sun" i "Fell On Black Days", Audioslave hitove "Like A Stone" i "Doesn't Remind Me", te velike grunge favorite "Hunger Strike" (Temple Of The Dog) i "River Of Deceit" (Mad Season). Na koncertima Cornell često poseže i za nekim njemu najdražim rock klasicima, pa tako nije rijetkost da izvodi Led Zeppelin, Beatlese ili Boba Dylana. Koncerti mu redovite traju debelo iznad dva sata, uz minimalno 25 pjesama na set listi.

Od svake kupljene ulaznice 7 kn ide u The Chris and Vicky Cornell Foundation koja trenutno skuplja sredstva i sklapa partnerske odnose s humanitarnim udrugama kako bi pomogli djeci koji su bez doma, zlostavljani i zanemarivani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:03