SLAVKO REMENARIĆ

Bivši gitarist Boe upustio se u solo projekt poput Davida Sylviana, ne opterećuju ga ni stilovi ni komercijalna očekivanja

Slavko Remenarić

 Bruno Konjević/Cropix
Njegov Million nije sastav, nego "projekt", a do kraja godine očekuju se još dva njegova EP izdanja

Slavko Remenarić nije imao taj privilegij da ostane prepoznatljiv poput Mladena Puljiza, a kako je Million njegov posve novi projekt, a ne nastavak Boe, bilo je logično da se okrene i nekim drugačijim postupcima i neiskušanim rutama. Ugostio je i pjevače poput Ernesta Ivkovića i Andreja Jakuša, a odjavna "Samo zvijezde" atmosferična je i eterična skladba u kojoj recitira glumac Leon Lučev. Million nije sastav, nego, kako i Remenarić kaže, "projekt" unutar kojeg se nije želio "opterećivati stilovima, formama ni komercijalnim očekivanjima".

image

Projekt Million

Press

Ne posve glazbeno u smislu stila i sadržaja, ali Million je u glazbeničkoj ideji nalik onome što je nakon grupe Japan kroz neke svoje solo albume snimao David Sylvian, a ne bi me čudilo, možda je to i primjerenija analogija, da je Remenarić posegnuo za nekim iskustvima koja su po izlasku iz Roxy Musica primjenjivali Phil Manzanera, pa i Brian Eno. Atmosferične i eterične skladbe, čak manje gitarističke od očekivanja, ali s interesantnim elektroničkim pasažima, glavna su odlika neovisno stvaranih pjesama koje su tek sada okupljene u album. Stihovno je Remenarić nešto manje angažiran od Puljiza, ali glazbeno drugačiji u odnosu na Bou nego Boa II. Tijekom godine očekuju se još dva EP izdanja Milliona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:15