Kod Slunja

Bear Stone: Novi festival psihodeličnog i stoner rocka kojem je glavni headliner - lokacija

Bear Stone Festival

 promo
Karte za prvo izdanje mogle su se preuzeti besplatno, a sve ovo je tek početak, kaže organizator Marin Lalić

Bear Stone festival je nova kurozitetna pojava hrvatske festivalske karte. Održava se ovoga vikenda u okolici Slunja, po prvi put, a ulaznice su se mogle preuzeti besplatno. Okuplja primarno psihodeličnu i stonersku rock scenu, ali i širi spektar glazbenika.

image

Bear Stone festival

Marin Lalić, organizator, nam priča kako je sve počelo.

- Ideja Bear Stone festivala je nastala tokom proljeća prošle godine. Ja i moja tada djevojka, sada žena, smo ranije te godine odlučili da se nakon fakulteta u Zagrebu preselimo u moj rodni Slunj i pokrenemo vlastiti posao. Oboje smo dugi niz godina redovito posjećivali brojne koncerte i festivale, te se smatramo velikim ljubiteljima rock glazbe u svim njenim oblicima. Malo je toga što može povezati ljude kao što je glazba i oduvijek smo se željeli baviti nečime što ima određenu dozu magije kao što je ima glazba. Nedugo nakon preseljenja se razvila ideja Bear Stone Festivala kao projekta koji nas ispunjava i koji nam istovremeno omogućuje pružanje dodatnog sadržaja lokalnoj zajednici prepunoj potencijala – priča Lalić.

Govori nam i više o samome konceptu.

image

Marin Lalić

Vedran Božičević

- Bear Stone Festival je zamišljen kao okupljanje ljubitelja glazbe, umjetnosti i prirode. Element glazbe u Bear Stone festivalu je predstavljen bendovima iz žanrova kao što su desert rock, psychedelic rock, fuzz rock, te raznolikih eksperimentalnih podžanrova koji će se mijenjati iz godine u godinu. Umjetnost je predstavljena psihodeličnim instalacijama i vrhunskim video projekcijama koje će dodatno obogatiti festivalski program. Ono što Bear Stone festival istinski razlikuje od ostalih festivala je jedinstvena lokacija na kojoj se on nalazi. Prirodna ljepota na kojoj imamo privilegiju organiziranja ovakvog festivala je nešto uistinu posebno i upravo iz tog razloga želimo da festivalska lokacija uvijek bude glavni headliner festivala – kaže.

Na koji dio line upa su posebno ponosni?

- Dugoročni cilj Bear Stone Festivala je da njegov glazbeni element čine bendovi iz regije i svjetski poznata glazbena imena iz žanra. Osobno sam posebno ponosan na činjenicu da smo za ovogodišnju nultu ediciju festivala mogli ostati vjerni svom cilju i okupiti vrhunske lokalne bendove i zvučna svjetska imena čime ćemo svojim posjetiteljima pružiti šaroliku ali dosljednu glazbenu ponudu. Naši ovogodišnji headlineri redovito imaju koncerte pred više tisuća ljudi i veliko mi je zadovoljstvo da nam line up čine bendovi takvog kalibra i hrvatski bendovi od kojih mnogi imaju kultni status i već dugi niz godina okupljaju lojalne fanove koji ih prate od koncerta do koncerta, kao i bendovi koji su se relativno nedavno pojavili na sceni, a već pokazuju veliki potencijal u svojim nastupima – kaže.

image

Bear Stone lokacija

Vedran Božičević

Objašnjava i kako su se odlučili na prilično neobičan potez – besplatan upad na festival.

- Bear Stone Festival je namijenjen ljubiteljima brojnih podskupina rock glazbe koje želimo privući ne samo kvalitetnom i širokom glazbenom ponudom, nego i brojnim dodatnim sadržajima bilo da se radi o psihodeličnih projekcijama ili o kupanju u tirkiznoj rijeci Mrežnici. Upravo iz tog razloga smo željeli predstaviti festival u njegovom punom svjetlu i omogućiti našim posjetiteljima da udahnu esenciju Bear Stone Festivala. Ovogodišnje izdanje festivala predstavlja investiciju kao i u bilo koji drugi poslovni pothvat i ono predstavlja zalog za budućnost. Ja i cijeli moj tim čvrsto vjerujemo u ovaj projekt i nadamo se da će i naši posjetitelji vidjeti njegov potencijal, te nam omogućiti da nastavimo u organizaciji budućih edicija Bear Stonea – kaže.

Kako je zamišljen daljni razvitak festivala?

- Organiziranjem ovogodišnjeg nultog izdanja festivala želimo svojim posjetiteljima najaviti kvalitetu budućih edicija festivala. U sljedećim godinama festival će svojim posjetiteljima pružiti veći broj pozornica, širi raspon zastupljenih glazbenih podžanrova, ali i najbolje moguće bendove uz istovremeno poticanje lokalne glazbene scene. Kao primjer dodatnih festivalskih sadržaja koje planiramo uvesti, istaknuo bih organiziranje raznih predavanja i radionica tematike bliske interesima naših posjetitelja pomoću kojih želimo kultivirati edukativnu komponentu Bear Stone festivala - zaključuje Lalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:18