ODLIČNA SVIRKA

Barcelona Gipsy balKan Orchestra oduševili prepunu Tvornicu kulture, na bis se vraćali čak tri puta

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

 Lejla Trhulj/PRESS
Pjevačica Margherita Abita donijela je novu energiju u bend u studenome 2019., a ove godine proslavili su i 10. obljetnicu djelovanja

Prepuna Tvornica kulture u četvrtak navečer jedva je dočekala da na pozornicu stanu Barcelona Gipsy balKan Orchestra, jedan od najutjecajnijih predstavnika tradicijske glazbe u Europi. U Zagreb su se vratili nakon čak pet godina, a da ih se publika zaželjela, dokazuje činjenica da je dvorana bila skoro pa rasprodana.

Sjajne energije nije nedostajalo, a bend je odsvirao svoje najveće uspješnice. Iz pjesme u pjesmu publika ih je sve jače i jače pozdravljala, a sve je kulminiralo s čak tri bisa. Najveće ovacije pobrali su pjesmom "Uzalud vam trud svirači", a postavili su više nego dobre temelje za svoj sljedeći koncert na ovim prostorima.

image

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Lejla Trhulj/PRESS

Već u petak stižu u varaždinski HNK, odakle nastavljaju turneju.

Sicilijanska pjevačica Margherita Abita donijela je novu energiju u bend u studenome 2019., a ove godine proslavili su i desetu obljetnicu svoga djelovanja. Njihov dugoočekivani, sedmi studijski album svjetlo dana ugledat će u jesen 2023., a nove pjesme predstavili su već na zagrebačkom koncertu.

Margherita Abita (vokal, Italija), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Stelios Togias (udaraljke, Grčka), Julien Chanal (gitara, Francuska), Xavi Pendon (klarinet, Španjolska), Pere Nolasc Turu (violina, Španjolska) i Fernando Salinas (harmonika, Španjolska) čine Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:30