J DILLA

Balkan Loves Dilla party za sve fanove hip hopa: Zagreb slavi jednog od najutjecajnijih producenata

Balkan Loves Dilla

Iako mu je život bio kratak, smatra se jednim od najutjecajnijih producenata u hip hop i popularnoj glazbi generalno

Svaka veljača slavi se kao "Dilla mjesec" u čast pokojnom genijalcu Jamesu Dewitt Yanceyju poznatijem kao Jay Dee ili J Dilla, a Zagreb će ovog velikog umjetnika beskrajnog značaja za hip hop scenu proslaviti zabavom u Jiggy Music Baru u petak, 16. veljače.

image

Balkan Loves Dilla

Balkan Loves Dilla neprofitna je organizacija lansirana 2021 godine u Zagrebu, Valjevu i Skopju (pod visokim pokroviteljstvom Dilline majke, Ma‘ Dukes) kako bi slavila ime i karijeru ovog sjajnog hip-hop producenta i repera iz Detroita.

Njegova karijera počela je devedesetih na underground hip hop sceni u Detroitu, kao član grupe Slum Village. Također je bio član Soulquariansa, glazbenog kolektiva aktivnog tijekom kasnih 1990-ih i ranih 2000-ih, no njegova je karijera stala u dobi od samo 32 godine, nakon teške bolesti, odnosno, kombinacije TTP-a i lupusa.

image

Certifikat ‘Balkan Loves Dilla‘

Iako mu je život bio kratak, smatra se jednim od najutjecajnijih producenata u hip hop i popularnoj glazbi generalno. Prema The Guardianu, "njegov afinitet za izradu dugih, melodičnih petlji prožetih breakbeatovima i vokalnim sampleovima odveo je instrumentalni hip-hop u nova, glazbeno složenija područja". Konkretno, njegov pristup programiranju bubnjeva, sa svojim labavim, često nazvanim i "pijanim" stilom sklonom eksperimentiranju, bio je beskrajno utjecajan na producente i bubnjare.

image

Balkan Loves Dilla

Također će se moći kupiti i "Balkan Loves Dilla" majice u suradnji sa Revolt dizajnom iz Sarajeva te Kooladeova glazbena izdanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:32