‘DECADANCE‘

Balet na Tomislavcu privukao mnoštvo ljudi. Neki su si donijeli dekice i stolice na rasklapanje

Balet ‘Decadance‘

 /Patricia Kiš
Ohad Naharin godinama je vodio najpoznatije izraelsko baletno kazalište Batsheva Dance Company u Tel Avivu

Balet "Decadance" koreografa Ohada Naharina, čija je izvedba dio Zagreb Classica, sinoć je privukao mnoštvo ljudi. Dio zainteresiranih gledatelja sa sobom je donio stolice na rasklapanje, a neki su sjedili i na dekicama.

Navedena plesna predstava "suvremeno je plesno istraživanje nastalo kao kolaž isječaka iz ranijih koreografija Ohada Naharina, jednog od najistaknutijih svjetskih koreografa specifičnoga scenskoga jezika koji je godinama vodio najpoznatije izraelsko baletno kazalište Batsheva Dance Company u Tel Avivu.

Naharin je kreator plesnog jezika Gaga čija djela izvode umjetnički i tehnički samo najbolje plesne kompanije na svijetu, što je i priznanje Baletu zagrebačkog HNK koji od premijerne izvedbe Decadancea oduševljava publiku koja ansambl uzastopno ispraća ovacijama".

image

Balet ‘Decandace‘

/Patricia Kiš

Zagreb Classic open air, koji ove godine traje do 1. srpnja, okuplja hrvatske i svjetske glazbenike te ih dovodi pred Zagrepčane i njihove goste. Na pozornicu pod zvijezdama na Trgu kralja Tomislava donose glazbene klasike.

Čarolija ovoga događanja proizlazi iz spoja ambijenta i atmosfere grada te glazbenog programa.

Skupno i besplatno uživanje u koncertima na travnjaku pod nebom, u centru glavnoga grada za mnoge je poseban doživljaj.

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:34