10. LISTOPADA

Alen Vitasović u Tvornici kulture obilježava 30 godina karijere i albuma ‘Gušti su gušti‘

Alen Vitasović

 Press/
Glazbom se Alen počeo baviti sa samo pet godina, kada je naučio svirati harmoniku

Nakon višemjesečne stanke uzrokovane zdravstvenim problemima, Alen Vitasović u svibnju se, jači nego ikad, vratio na scenu, a sada najavljuje spektakl na kojem će 10. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture obilježiti 30 godina karijere i debitantskog albuma ‘Gušti su gušti‘.

Glazbom se Alen počeo baviti sa samo pet godina, kada je naučio svirati harmoniku, a svoj je prvi sastav osnovao sa 12 godina. Solo karijeru započeo je 1993. uspješnim debitantskim singlom ‘Ne moren bez nje‘ koja se našla na njegovom albumu prvijencu ‘Gušti su gušti‘ čiji je streloviti uspjeh Alena odveo u zvijezde. Ubrzo je osnovao i vlastiti bend Superfree s kojim već više od 30 godina uživo promovira svoje pjesme.

U 30 je godina rada Vitasović snimio i objavio devet albuma i nekoliko kompilacija te surađivao s brojnim poznatim izvođačima, autorima, producentima i tekstopiscima. Vladao je hrvatskom glazbenom scenom 1990-ih, a u njegovu se katalogu nalaze deseci hitova koji se i danas smatraju velikim uspješnicama: ‘Jenu noć‘, ‘Ja ne gren‘, ‘Nisi više mala‘, ‘Bura‘, ‘Niš mi se ne da‘... Brigade njegovih obožavatelja u niskom su startu uoči listopadskog nastupa. Poručuju mu: ‘To, kralju!‘ i ‘Orade mi, može!‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 12:39