OD ZABOKA DO ZVIJEZDA

25 GODINA ZADRUGE Slavljenički koncert legendarnih zagorskih punkera uz Hladno pivo i Ogenj, zanimljivi mladi kaj-punk bend

 press / HANZA MEDIA

Legendarni zagorski punkeri Zadruga obilježavaju 25 godina banda velikim koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo u subotu 17.12.

Uz presjek cijele karijere banda i sve najveće hitove od „Dok bil sem mlad“, „Dva put po dva“, „Mala čiči“, „Micika“, „Vjetar s planine“, „Ja živim vu malome selu“ i mnoge druge, na koncertu će im se pridružiti specijalni gosti Hladno Pivo i Ogenj kako bi svojom svirkom uveličali veliko slavlje Zadruge.

Sa samo tri albuma iza sebe, Zadruga je ostavila neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, a ove godine napokon su prepoznati od strane Mega Muzika nagrada i na službenoj ceremoniji održanoj u klubu Hard Place 24.11. u društvu svojih cijenjenih kolega primili su nagradu za svoju uspješnu i dugogodišnju karijeru.

Nakon duge diskografske pauze, Croatia records priprema obljetničko Best of izdanje Zadruge na kojem bi se trebao naći i novi singl na kojem band upravo radi.

Hladno Pivo su „prvoborci“ hrvatske punk scene i uz Zadrugu jedini koji su neprekidno izdržali sve ove godine i još su uvijek aktivni – čak štoviše postali su jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih bandova na ovim prostorima, ali Pivo nije zaboravilo svoje punk početke uz Zadrugu po malim klubovima i pridružit će se proslavi Kreša, Krumpe, Niđe i Iceka.

Glazbu koju Ogenj stvara jest miks čistog rock'n'rolla s primjesama punka, te je sve obogaćeno pitkom lirikom na kajkavskom. Uz standarne instrumente jednog punk rock benda, tu su još tamburica i violina.

Poneki ih uspoređuju s domaćim Flogging Molly, dok nisu ni daleko od Mumford and the Sons. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i suze dio su svakog performansa Ognja, pa su ih baš zbog toga Zadrugari pozvali da im se pridruže na obljetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:05