POTRESNO LIJEP I TUŽAN

‘Body And Soul’ T. Bennetta i Amy Winehouse: Potresno lijep duet mlade pokojnice i starog lisca

ZAGREB - Što je Amy prije smrti uspjela snimiti za svoj treći album još će neko vrijeme ostati nepoznanicom, no jednu “posthumnu” pjesmu velike pjevačice već sada možete čuti. “Body And Soul” stari je jazz standard iz 1930. godine koji je bio namijenjena engleskoj glumici i pjevačici Gertrudi Lawrence. Ovaj klasik čuli smo i u verzijama Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Franka Sinatre i drugih.

Najnoviju verziju Amy je snimila u duetu s legendarnim easy listening pjevačem Tonyjem Bennettom. Od svih snimaka koje je u svom životu snimila, upravo ovaj duet otkriva koliko je Amy u svojoj srži bila jazz pjevačica, bliska Sari Vaughan i Billie Holiday, a u novoj verziji “Body And Soul”, napuklim, zadimljenim i tužnim glasom snašla se poput ribe u vodi.

Možda, da nije preminula, sada bismo na konto ove pjesme slavili veliki povratak Amy Winehouse. Ovako, s obzirom na njezinu smrt i tužnu ljubavnu priču koja joj je prethodila, “Body And Soul” može nas se dojmiti i kao epitaf jedne velike, ali i duboko nesretne pjevačice.

Kad začujemo Amy kako bolećivim glasom pjeva “My life a wreck you're making/You know I'm yours just for the taking”, osjetit ćemo istinsku tugu jedne mlade žene za muškarcem kojeg je za života obožavala, ali koji je možda i pridonio njezinoj preranoj smrti.

Posrijedi je potresno lijep i tužan duet mlade pokojnice i starog lisca evergreena. “Body And Soul” najavna je pjesma albuma Tonyja Bennetta “Duets II” koji izlazi 3. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 04:38