RAZGOVORI S PRIJATELJIMA

Zanimljivi detalji o snimanju popularne serije u RH: ‘Neću vam reći o kojem gradu se radi, turisti će navaliti‘

Glumačka ekipa na Hvaru

 Profimedia
Anna Rackard je među ostalim zaslužna za izgled prekrasne vile u kojoj su se snimale neke od najnapetijih scena

Četvrta i peta epizoda HIT TV serije 'Razgovori s prijateljima', koja se prikazuje na platformama Hulu i HBO Max, snimljene su u Hrvatskoj. Točna lokacija nije otkrivena, tek se zna da je riječ o otoku Hvaru.

Produkcijska dizajnerica Anna Rackard objasnila je za Daily Beast da kuća u kojoj se snimala serija po literarnom predlošku irske književnice Sally Rooney uopće ne izgleda kao na televizijskom ekranu.

Anna Rackard, koja je među ostalim zaslužna za izgled prekrasne vile u kojoj su se snimale neke od najnapetijih scena, objasnila je da se snimali na prekrasnom imaju u stilu seoske kuće, te da je produkcija morala ići od jedne kuće do druge - jer nije sve povezano. Rackard upozorava da morate to imati na umu ako želite unajmiti baš tu istu kuću.

Iako idilična vila izgleda kao da je iz ponude prekrasnih kuća na Airbnb-u, produkcijski tim zapravo je morao popriličan dio interijera i eksterijera dodatno urediti.

Bazen je već bio tamo, kao i veći dio šiljastih biljaka aloe vere, ali su svi kreveti naručeni iz Zagreba. Biljke u velikim lončanicama, unikatne tkanine i druge antikvitete produkcijski tim prevozio je trajektima do Hvara kako bi kuća izgledala opuštajuće. Anna Rackard ispričala je kako su u vrijeme snimanja serija, potkraj prošloga ljeta, munje parale nebo, što je zadavalo glavobolje produkciji. Ispričala je kako su scenu večere na otvorenoj terasi snimali po vjetrovitom vremenu, ali su ipak uspjeli da izgledao kao da nema ni povjetarca.

image

Alison Oliver i Joe Alwyn na Hvaru

Hulu/Everett/Profimedia/Hulu/Everett/Profimedia
image

Glumačka ekipa u vili na Hvaru

Hulu/Everett/Profimedia/Hulu/Everett/Profimedia

Ipak, konačni proizvod vjerojatno je dovoljno dobar da namami veliki broj turista na otok Hvar, baš zbog serije, smatra ona.

Rackard je ispričala kako su razmišljali o tome da te dvije epizode snime u Grčkoj, ali kažu da su mnoge lokacije bile već zauzete.

- Hrvatsku sam posjetila ranije i nevjerojatno je lijepa zemlja. Potpuno drugačija od Francuske i Italije. Zbog covida lokaciju smo morali izabrati na temelju fotografija, poslali smo skauta u Hrvatsku. Bilo je izazovno za dvije važne epizode izabrati lokacije preko fotografija.

image

Jemima Kirke u vili na Hvaru

Hulu/Everett/Profimedia/Hulu/Everett/Profimedia
image

Alison Oliver i Sasha Lane na Hvaru

Hulu/Everett/Profimedia/Hulu/Everett/Profimedia

- Dobili smo fotografije mnogih vila koje su samo bile bijele kutije s puno staklom i bazenima. Htjeli smo izbjeći bijeli interijer i hladan ugođaj. Htjeli smo rustikalnu vilu. Kad smo ju prvi put išli vidjeti uživo, svi smo odahnuli jer je izgledalo jako zanimljivo. Dosta je udaljena od plaže. Ali morate znati jednu stvar, vila ne izgleda kao na filmu, to je problem, ako ju poželite iznajmiti.

- Obojali smo hladnjak i donijeli sve sitnice, lampe i slično. Sav namještaj stigao je iz Zagreba, jer je riječ o vrlo specifičnom, stilskom namještaju. Htjeli smo kombinaciju antikviteta i novoga, ali pomalo i retro. Posteljinu smo donijeli iz Londona. Bilo je dosta logistike, ali u Hrvatskoj su navikli na to, ploviti između jednog otoka na drugi, pa za njih to nije problem. Prema scenariju, zamišljeno je da kuća bude idilična, sve do samog kraja, neposredno prije nego što se likovi vrate u Irsku.

Anna Rackard ne propušta istaknuti da je Hrvatska predivna.

- Snimali smo na Hvaru, ali neću vam reći u kojem gradu. Neću reći ime mjesta jer ne želim da turisti navale. No Hvar je već jako popularan. Cijela Hrvatska je prekrasna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:02