JESTE LI PRAVI FAN?

VIDEO U uvodnoj špici 'Muškaraca koji mrze žene' ispričana je cijela Millenium trilogija. Možete li pronaći sve motive iz knjiga?

Fincher je namjerno odlučio uvodnu špicu svog novog filma motivima koji će doći tek u nastavcima

Uvodna špica za novi film Davida Finchera ' Muškarci koji mrze žene' sadrži motive iz cijele Millenium trilogije, a ne samo iz prve knjige po kojoj je film napravljen. Ovo je namjerna Fincherova odluka kojom je htio prikazati cjelokupnu trilogiju knjiga autora Stiega Larssona o heroini Lisbeth Salander.

- Nazvao me, bilo je pola noći u Švedskoj, a on je bi na nekom snimanju koje je išla jako loše. Nazove me on i veli, 'Slušaj, napravit ćeš ovo i to će redefinirati špice za našu generaciju kao što je to ' Sedam' napravio i to tako mora biti - kazao je za Wired Tim Miller, utemeljitelj Blur Studija, koje je špicu i napravilo.

U dvije i pol minute špice prikazani su svi motivi priče koji su se mogli vizualno predočiti, pa tako možemo vidjeti ose, hakiranje, oca Lisbeth Salander kako gori, a tu je i zmaj, po kojem je glavna junakinja poznata.

Svi trikovi su rađeni u 3ds Maxu, RealFlowu, Softimageu te u još nekoliko programa, a korišteni su i 3D skeniranja glavnih glumaca.

Začuđujuće, izrada špica trajala je 'samo' nekoliko mjeseci, a produkcijski tim nije naišao na velike probleme.

A sada glavno pitanje: Možete li pohvatati sve motive iz knjiga u ovom kratkom videu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:28