NARODNI HEROJ VIDIĆ

VIDEO: DOMAĆI IZDAJNICI Pogledajte (i poslušajte) pjesmu kojom se četa partizana natječe u endehazijskom talent showu

Poslušajte pjesmu iz filma koju scenarist Zoran Lazić opisuje kao "balkansku Tex-Mex melodramu: Calexico otimaju Svadbas i ne puštaju ih dok zajedno ne nastupe na Eurosongu"

Radiofonična pop balada 'Neka nas nema' najavljuje dugoočekivani film 'Narodni heroj Ljiljan Vidić', koji je pak najavljen kao najveća komedija od '45-te.

FIlm prati četu partizana koji se, okupljeni u bendu 'Domaći izdajnici', natječu na endehazijskom talent showu 'Čimbenik X', ne bi li osvojili nastup na poglavnikovu domjenku, te tako dobili priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okončaju Drugi svjetski rat.

Autor pjesme Zoran Lazić, ujedno i scenarist filma, stihovima ispisuje posvetu 'Poslednjem tangu' iz filma 'Balkan ekspres', dok glazbu opisuje kao "balkansku Tex-Mex melodramu: Calexico otimaju Svadbas i ne puštaju ih dok zajedno ne nastupe na Eurosongu".

Domaće izdajnike vokalno predvodi Violeta ( Tena Jeić Gajski), pjesmu je producirao Hrvoje Štefotić, a pored 'Neka nas nema' gledatelji će u filmu moći poslušati i songove kao što su bregovićevski folk-pop raspašoj 'Stomaklija' ili "starohrvatski šlager" 'Za ljubav spremni'.

Poslušajte pjesmu 'Neka nas nema'

Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' redatelja Ivana-Gorana Viteza, stiže u kina 31. 12. 2015. Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac - i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

Trailer filma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:54