LANCE REDDICK

Umro je omiljeni glumac iz kultne ‘Žice‘

Lance Reddick

 Image Press Agency/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Reddick je igrao u svih 60 epizoda Žice, serije koja se tijekom godina izgradila reputaciju vrhunskog TV štiva

Lance Reddick, američki glumac poznat po ulogama u seriji Žica i sva četiri filma iz serijala John Wick, preminuo je petak u 61. godini života, piše Deadline. Reddickovi predstavnici iz tvrtke Portrait PR potvrdili su vijest o njegovoj smrti te rekli da je umro prirodnom smrću.

Reddick je još ovog tjedna promovirao svoj nadolazeći film John Wick 4, a trebao je zaigrati i u filmu Balerina koji se temeljio na likovima iz serijala John Wick.

Reddick se sredinom 1990-ih počeo profesionalno baviti glumom te ostvario epizodne uloge u serijama Dadilja i New York Undercover. Pojavio se potom u filmovima Velika očekivanja i Opsada, a poslije toga je dobio ulogu nagrađivanoj seriji The Corner koja se emitirala na TV mreži HBO. Glumio je i u kultnoj HBO-ovoj seriji Oz te dugovječnoj i popularnoj Zakon i red: Odjel za žrtve.

Reddick je vjerojatno najpoznatiji po ulozi karijernog policajca Cedrica Danielsa u seriji Žica, jednoj od najboljih televizijskih dramskih serija svih vremena. Glumac je igrao u svih 60 epizoda serije koja je polako, ali sigurno izgradila reputaciju vrhunskog TV štiva.

image

Lance Reddick, Jim True-Frost, Clarke Peters, Sonja Sohn i Dominic West u Žici

Supplied by LMK/Landmark/Profimedia
image

Sonja Sohn (sredina) i Lance Reddick (lijevo) u Žici

Supplied by LMK/Landmark/Profimedia

Reddick je tijekom godina ostvario uloge u brojnim uspješnim serijama kao što su Izgubljeni, Fringe, Crna lista, Brojevi i Uvijek je sunčano u Philadelphiji.

image

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick i John Noble igrali su glavne uloge u seriji Fringe

20th Century Fox Licensing/Merchandising/Everett/Profimedia

Njegova je druga najpoznatija uloga ona u filmovima o Johnu Wicku u kojima igra konsijerža Charona, čestog Wickova suradnika. Reddick se pojavio u sva četiri filma o poznatom plaćeniku kojega igra Keanu Reeves.

image

Keanu Reeves i Lance Reddick i filmu John Wick 3

Lionsgate - 87Eleven - Thunder R/Collection ChristopheL via AFP

Osim što je ostvario niz zapaženih televizijskih i filmskih uloga, Reddick je glas i stas posudio nizu likova iz videoigara. Gejmeri ga znaju kao Sylensa u igrama Horizon Zero Dawn i Horizon Forbidden West te kao zapovjednika Zavalu u serijalu Destiny.

Iza Reddicka su ostali njegova supruga Stephanie i njihova djeca Yvonne i Christopher.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:54