SRAM

U Zagrebu se snima serija po poznatoj franšizi. Evo tko je sve angažiran

Hana Jušić

 Berislava Picek/Cropix
Serija, čija će radnja biti smještena u Zagreb, na programu HRT1 prikazivat će se od jeseni 2024. godine

Nakon francuske, njemačke, američke, španjolske, nizozemske, belgijske i talijanske verzije, norveška serija "Skam" dobit će i hrvatsku adaptaciju u produkciji Hrvatske radiotelevizije.

Norveška serija, koju je njemački dnevni list Die Welt okarakterizirao kao "najveću formativnu dramu našeg vremena", u svakoj sezoni se fokusira na različiti glavni lik. Serija je to koja se na internetu prikazuje svakodnevno, a na tjednoj bazi i u formi webcasta, piše Variety.

Hrvatsku realizaciju režirat će Jelena Gavrilović prema tekstu Hane Jušić i Nikice Zdunića i u produkciji pod vodstvom Brune Mustića te Ivana Lovrečeka. Serija, čija će radnja biti smještena u Zagreb, na programu HRT1 prikazivat će se od jeseni 2024. godine.

"Oduševljeni smo što ćemo svoj remake dodati nizu adaptacija ove renomirane serije koja je svojim jedinstvenim šarmom privukla pažnju tinejdžerskog gledateljstva. Adaptirajući ovu seriju za hrvatsku publiku, uključili smo i lik iz romske zajednice, time naglašavajući našu posvećenost zastupljenosti i različitosti. Ponad pripovijedanja, prikazujući načine na koje današnji tinejdžeri konzumiraju sadržaj te međusobno komuniciraju, prigrlili smo digitalno doba. Osim narativa, taj moderni pristup utječe i na distribuciju preko digitalnih platformi i društvenih mreža, a cilj mu je da se svaki tinejdžer osjeća prepoznato i uključeno", kaže Mustić.

"Kao javna televizija, u ovom razdoblju transformacije i redefiniranja naše uloge u vremenu brojnih medija, "Sram" nam je posebno potreban. Taj nas format podučava kako da poštujemo i njegujemo svoju publiku kako bi se osjećala važnom i voljenom", rekla je, među ostalim, HRT-ova izvršna urednica Rahela Štefanović.

Prema riječima Julije Schweiger (Kids & Family Entertainment, Beta Film), "‘Skam‘ je u zadnjih deset godina postao voljen među mladim gledateljima. Drago nam je da sa svakim novim remakeom u našu globalnu zajednicu možemo prihvatiti sve više fanova. "Sram" je naš prvi remake u Istočnoj Europi, prekretnica koja predstavlja prekrasan dodatak našoj raznolikoj obitelji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:11