THE GRAY MAN

U novom Netflixovom hitu važan dio odvija se na Mljetu, ali Hrvati su u čudu: ‘Pa taj dvorac tamo ne postoji!‘

Scena iz filma The Gray Man

 Screenshot: Youtube, Netflix/
Režiseri očito nisu bili zadovoljni izgledom benediktinskog samostana koji se nalazi u tom južnom dijelu mljetskog Velikog jezera

U trenutku kad u prtljažnik automobila Ana de Armas strpa Ryana Goslinga, koji glumi CIA-ina operativca kojeg traže međunarodni plaćeni ubojice, gledatelji Netflixa mogu vidjeti ljepote naše obale. Naime, na sredini novog hit-filma "The Gray Man" vidi se otok Mljet iz zraka, no mnoge Hrvate iznenadio je dvorac na njemu koji se inače tamo ne nalazi.

Autori filma su za potrebe radnje kompjuterski "instalirali" dvorac na otočiću Sv. Marije tako da se usred Jadrana našao poznati francuski renesansni dvorac Chantilly. To velebno zdanje iz XIV. stoljeća za I. svjetskog rata bilo je sjedište francuskog vojnog zapovjedništva, a u dvorcu se nalazi Muzej Condé s bogatom zbirkom slika (Rafael, Tizian) i knjižnicom.

Režiseri Anthony i Joe Russo očito nisu bili zadovoljni izgledom benediktinskog samostana koji se nalazi u tom južnom dijelu mljetskog Velikog jezera. U filmu je dvorac nazvan Zbrka, a naznačeno je da se radnja zbiva u Hrvatskoj.

"The Gray Man" američki je akcijski triler iz 2022. godine koji su režirali Anthony i Joe Russo, prema scenariju koji je potonji napisao zajedno s Christopherom Markusom i Stephenom McFeelyjem, temeljen na istoimenom romanu Marka Greaneyja iz 2009. godine. Uz Goslinga i Armas u filmu glume Chris Evans, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Wagner Moura, Julia Butters, Dhanush, Alfre Woodard i Billy Bob Thornton.

Ana de Armas posebno je zanimljiva javnosti u posljednje vrijeme budući da je odnedavno sretno oženjeni Ben Affleck bio s njom u vezi prije nego što se vratio neprežaljenoj Jennifer Lopez. Tamnokosa Ana, koja je publiku oduševila kao Bondova djevojka u filmu "Za smrt nema vremena", neki dan je progovorila o jednogodišnjoj vezi s Affleckom za koju je rekla da je bila traumatična. Zaljubili su se 2020. godine.

"Nigdje nismo imali mira. Novinari i fotografi pratili su nas u stopu, čak i kad bismo izišli prošetati pse. Za mene je to bilo toliko traumatično da sam se poslije našeg prekida iz Los Angelesa preselila u New York gdje imam puno više privatnosti", otkrila je za Elle.

Glumica trenutno živi u New Yorku s novim dečkom Paulom Boukadakisom, potpredsjednikom u Tinderu.

Adaptacija romana Marka Greaneyja prvotno je najavljena 2011. godine, s Bradom Pittom, a poslije i s Charlize Theron, iako nijedna verzija nije ostvarena. Snimanje je započelo u Los Angelesu u ožujku 2021. godine i ponajviše se odvijalo u Pragu.

Zanimljivo je da je njegov produkcijski proračun vrtoglavih 200 milijuna dolara, što ga čini jednim od najskupljih filmova koje je snimio Netflix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:37