GOSPODAR PRSTENOVA

Trailer za ovaj crtić je u dva dana pogledalo 14 milijuna ljudi, reakcije su eksplodirale: ‘Pa nećemo gledati film o njoj!‘

Kadar iz filma ‘Gospodar prstenova: Rat Rohirrima‘

 Image Capital Pictures/film Stills/profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia
Film je prequel trilogije koju je režirao Peter Jackson, a priča se zbiva 183 godine prije epskih događaja iz knjige "Družina prstena"

Objavljen je trailer za animirani film "Lord of the Rings: War of the Rohirrim" (Gospodar prstenova: Rat Rohirrima). Film je režirao Kenji Kamiyam, a priča se događa više od sto godina prije epskih događaja iz knjige "Družina prstena".

Kako piše Variety, protagonist filma je Helm Hammerhand, glas mu je dao Brian Cox. Od glumačke postave iz originalne igrane trilogije, u animiranom filmu bit će i glas Mirande Otto.

Radnja je smještena stotinu osamdeset i tri godine prije zapleta iz prve knjige iz "Gospodara prstenova".

image

Kadar iz filma ‘Gospodar prstenova: Rat Rohirrima‘

Warner Bros. - Middle-earth Ente/afp/profimedia/Warner Bros. - Middle-earth Ente/afp/profimedia

Pratimo sudbinu kuće Helma Hamerhanda, kralja Rohana. Iznenadni napad nemilosrdnog lorda Dunlendinga, koji traži osvetu za smrt oca, prisiljava Helma i njegov narod hrabro se suprotstaviti na snažnoj tvrđavi koja će postati poznata pod imenom Helmova klisura.

Našavši se u sve očajnijoj situaciji, Hera, Helmova kći, mora naći snage biti na čelu otpora protiv neprijatelja kojem je namjera posve ih uništiti.

Reakcije su brojne i očekivano podijeljene. Obožavatelji Tolkina i "Gospodara prstenova", među ostalim, kažu:

"Mislio sam da je ovo priča o Helmu Hammerhandu, a ne njegovoj kćeri", "Ako je zaključivati po traileru, Helm je sporedan lik u svojoj priči", "Nadam da nećemo na kraju gledati priču o Heri, jer ona se u knjizi zapravo spominje u jednoj rečenici", "Naravno da mi se sviđa trailer, ipak je to svijet Gospodara prstenova, ali kao da tu nešto nedostaje"...

Trejler je već pogledalo više od 14 milijuna milijuna ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:06