Hit film

‘Top Gun‘ u kinima zaradio milijardu dolara unatoč tome što se ne prikazuje u Rusiji i Kini

Tom Cruise na promociji 'Mavericka' u Seoulu

 AFP
Od pojave koronavirusa do milijarde je uspio doći još samo ‘Spiderman‘

"Top Gun: Maverick" je prešao kino zaradu od milijarde dolara te tako postao drugi film nakon "Spidermana" kojem je taj pothvat uspio usprkos pandemiji.

Američkim ikonama iz avijacije je uspjelo doći do ove enormne zarade u samo 31 dan od objave filma.

Time je ovo postao (financijski) najuspješniji film Toma Cruisea, jedini njegov do sada koji je prešao zaradu od milijarde.

Film je već tjednima među najgledanijim naslovima u kinima dijem svijeta. Deadline donosi podatak kako iz vikenda u vikend posjećenost u 65 zemalja svijeta pada za tek nekoliko postotaka.

Oni smatraju kako je i sam Cruise iznimno zaslužan za ovakve rezultate; i to ne samo radi vrhunske glume, nego i zato jer je uložio enormne napore u promociju filma - putovao je u San Diego, Mexico City, Cannes, London, Seoul, Barcelonu...

Iz Deadlinea naglašavaju kako je posebno zanimljivo pratiti ovako dobre rezultate unatoč tome što se film ne prikazuje u Rusiji, ali ni u Kini.

Zanimljivo je vidjeti kako gledanost nije ugrozio ni "Jurski svijet: Carstvo", koji je također u ovom periodu došao u kina.

Brojni smatraju da je jedan od ključeva uspjeha "Top Guna" to što je uspio u kina privući i nostagičare koji su obožavatelji prvoga dijela, ali i mlade koji ga do sada potencijalno nikada nisu ni gledali.

U Juternjem smo već puno pisali o ovome filmu; Filip Pavić radio je zanimljivu usporedbu diskursa dvaju nastavaka filma, a analizirao ga je i Nenad Polimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:03