‘RODBINA IZVAN ZAKONA‘

Prvi susret s roditeljima budućeg supružnika često je traumatičan. No, što kada im pijani odate šifre i opljačkaju vas...

Scena iz filma

 Netflix/
Umjesto da film postavi kao akcijski, ali prošaran nenametljivim humorom, Spindel ga je gurnuo u smjeru kreveljenja i isforsiranog karikiranja

Prvi susret s roditeljima budućeg supružnika često je traumatičan. Toliko traumatičan da je generirao cijeli jedan žanr. Od "Pogodi tko dolazi na večeru" do "Meet the Parents", Hollywood je stvorio sijaset filmova koji se bave sudarom s tazbinom.

Novi takav je "The Out-Laws". I - vjerojatno najblesaviji po polazišnoj ideji.

Junak "The Out-Laws" bezazleni je upravitelj poslovnice banke (Adam Devine) koji uoči vjenčanja upozna svekra i svekrvu (Pierce Brosnan, Ellen Barkin). Sutradan mu maskirani pljačkaši opelješe poslovnicu, a junak posumnja da su to napravili nevjestini roditelji kojima je polupijan odao sigurnosne kodove. Od te nas točke komedija režisera Spindela vodi u svu silu akcijskih peripetija.

"Rodbina izvan zakona" komedija je u kojoj je bilo potencijala. Ima jaku podjelu, Brosnan i Barkin su izvrsni, a njihovi likovi efektni i, nažalost, slabo iskorišteni. Film je prošaran s nekoliko dopadljivih sporednih likova, od FBI-jeva istražitelja (Rooker) do istočnoeuropske kamatarke (Jagannanthan). Režiser Spindel film je, nažalost, previše osovio o lik koji glumi Devine. Taj lik na rubu je da bude iritantni maloumnik, pa se s njim teško identificiramo. Umjesto da film postavi kao akcijski, ali prošaran nenametljivim humorom, Spindel ga je gurnuo u smjeru kreveljenja i isforsiranog karikiranja.

RODBINA IZVAN ZAKONA

komedija

SAD, 2023. (Netflix)

R: Tyler Spindel

G: Adam Devine, Pierce Brosnan, Ellen Barkin

***

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:36