OČEKUJE SE SPEKTAKL

Procurile prve snimke iz novog Gladijatora: Kad vidite mišiće glavnog junaka, odmah ćete zaboraviti Russella Crowea

Russell Crowe kao Maximus u Gladiator (2000.), film Ridleyja Scotta

 Mary Evans/af Archive/dreamworks/mary Evans Picture Library/profimedia/Mary Evans/af Archive/dreamworks/mary Evans Picture Library/profimedia
U filmu glume oskarovac Denzel Washington, zvijezda popularne serije ‘The Last of Us‘ Pedro Pascal, Connie Nielsen...

Tridesetšestogodišnji Russell Crowe u formi života, vješti engleski filmaš Ridley Scott ("Osmi putnik", "Istrebljivač", "Marsovac", "Kraljevstvo nebesko") te upečatljiva glazba Hansa Zimmera ("Kišni čovjek", Kralj lavova", Pirati s Kariba", "Dina") pojačana atmosferičnim glasom australske glazbenice Lise Gerrard, samo neki su od čimbenika koji su "Gladijatora" (2000.) učinili jednim od najpopularnijih i najupamćenijih filmova. Ova Scottova uspješnica, koju je producirao, među ostalima, i Branko Lustig, Crowea je učinila Oskarovcem i globalnom zvijezdom, a nije propustila niti istaknuti talent mladog Joaquina Phoenixa, koji je zasjao u ulozi Komoda, pohlepnog i okrutnog sina Marka Aurelija. Gotovo četvrt stoljeća nakon epskog uspjeha filmskoga hita, sada kada je prva asocijacija na Oskarovca Phoenixa kultni negativac Joker, a na Zimmera, prije svega, vjerojatno, suradnja s redateljem Christopherom Nolanom, "Gladijator" dobiva dugo očekivani nastavak, o čemu svjedoče i slike koje donosi Vanity Fair.

Redatelj, poznat po povijesnim dramama i znanstveno-fantastičnim naslovima, na nastavku "Gladijatora", ponovno je surađivao sa scenaristom "Napoleona" (2023.) Davidom Scarpom, a ulogu protagonista povjerio je irskom glumcu Paulu Mescalu, koji je publiku osvojio ulogom Connella u "Normalnim ljudima", a kritiku dramama "Aftersun" i "All of Us Strangers".

Iako se prema njegovom dosadašnjem odabiru uloga možda i nije dalo naslutiti da bi uloga epskog junaka mogla pripasti Mescalu, iskusnom redatelju ovaj je mladi glumac za oko zapeo upravo zahvaljujući njegovoj interpretaciji senzitivnog dečka iz popularnoga romana Sally Rooney.

"Kad god nešto gledam, primjećujem tko je zanimljiv. To mi je naprosto u DNK. I tako, gledajući televizijsku seriju, koja niti nije moj tip televizijske serije, prije gotovo četiri godine sam pomislio: ‘Tko je ovaj tip?", podijelio je svoja razmišljanja Scott, koji smatra da je Mescal "posebno otkriće".

Mescal, pak, otkriva da je ponuda za "Gladijatora II" stigla samo dva do tri tjedna nakon njihova kratkoga razgovora.

"Pričali smo dvadeset do trideset minuta. Želio sam od njega saznati o čemu će se raditi pa smo petnaest minuta pričali o tome, a narednih deset minuta razgovarali smo o sportu kojim sam se bavio tijekom odrastanja - galskim nogometom (eng. gaelic football). Možda je baš to pomoglo, činjenica da sam navikao na fizičke aktivnosti", prisjetio se Mescal, čiji će novi film ispripovijedati priču u čijem je središtu unuk Marka Aurelija.

Film, koji će biti premijerno prikazan u studenom, okuplja poznata glumačka imena poput Pedra Pascala, Denzela Washingtona, Connie Nielsen te Dereka Jacobija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:41