NOVA SEZONA

Ovog puta barem ‘ne ratuju protiv kvinoje‘: Novi kandidati ‘Života na vagi‘ ukupno teže dvije i pol tone

 Rtl
Sudionici se moraju hrvati s ekstremnim gorskim vremenskim uvjetima i treninzima na svježem gorskom zraku

Od 26. rujna na RTL-u kreće nova sezona popularne emisije "Život na vagi" koja ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom nudi priliku suočiti se s njihovim životnim problemima. Put do gubitka viška kilograma nije lagan, a treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović otkrili su što su natjecatelji sve poduzeli i napravili da bi postigli ono što žele.

Kada su ovogodišnji kandidati stigli u Gerovo, svih 15 je zajedno težilo 2408,5 kilograma, a na preko 30 lokacija diljem Gorskog Kotara i 20 različitih izazova, dolaze do svog željenog cilja, "skidanja" kilograma.

image

Treneri

Rtl/

- Sudionici "Života na vagi" vježbaju dva do tri puta dnevno, i ako uključimo hodanje kojim se bave u svakom slobodnom trenutku, a s obzirom na to da smo na lokaciji koja je zahvalna s lijepim šumskim stazama oko kuće, hodanja je bilo zaista mnogo. Oko 25 tisuća koraka dnevno naši kandidati prolaze - rekli su iskusni treneri te dodali da po sezoni odrade oko 260 treninga.

image

Gorski Kotar

Također, bitan faktor gubljenja kilograma je i prehrana. Treneri su naglasili da su ove sezone kandidati iznimno dobro prihvatili svoje jelovnike i, uz manje krize, držali ih se prilično vjerno. Za razliku od prošlih sezona, tvrde da nije "vođen rat" s prosom, kvinojom i zobenim kašama. Hit sezone svakako su rajčica i limun, istaknuli su.

- Potrošili su čak preko 15 kilograma proteina u prahu, uz naravno druge izvore, one u hrani - rekli su treneri i dodali da uistinu nije bilo nekih prevelikih problema oko zdravih namirnica.

Uz adekvatnu prehranu, potrošeno je više od 3000 tableta magnezija i 20-ak litara magnezija, koji se koristi za regeneraciju tijela nakon treninga. Također, važno je napomenuti da su kandidati popili više od 6000 litara vode.

image

Kuća u Gerovu

Na šestoj sezoni "Života na vagi" radilo je preko stotinjak ljudi, a na nevjerojatnoj lokaciji, u najvećoj izolaciji koju je "Život na vagi" do sada imao, kandidati se moraju hrvati s ekstremnim gorskim vremenskim uvjetima i treninzima na svježem gorskom zraku na nadmorskoj visini većoj od 900 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:01