PODVIG ZA POVIJEST

O Potjeri bruji cijela Hrvatska, Svenu se naklonio i lovac Krešo: ‘Ovo nema smisla ni igrati...‘

Sven Marcelić

 Screenshot: Hrt/Potjera/
Nikad dosad nijedna ekipa, a kamoli pojedinac, nisu u dvije minute skupili 22 koraka

Fanovi HRT-ovog kviza Potjera večeras su gledali po mnogočemu povijesnu epizodu.

Zadranin Sven Marcelić (43), profesor hrvatskog jezika i književnosti, osvojio je 115.000 kuna nakon što je u završnoj potjeri skupio zapanjujuća 22 koraka (21 točan odgovor) i pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala.

Sven je u brzopoteznoj minuti ostvario devet točnih odgovora, odnosno iznos od 31.500 kuna. U dogovoru s ekipom uzeo je višu ponudu i bez problema obranio prednost pred Krešom. Bilo je to zagrijavanje za završnicu u kojoj je oborio apsolutni rekord emisije. Nikad dosad nijedna ekipa, a kamoli pojedinac, nisu u dvije minute skupili 22 koraka. Nakon jedne minute Sven je bio točno na polovici s 11 koraka, s time da je pogrešno odgovorio na pitanje koju je meč-loptu po redu Goran Ivanišević iskoristio u finalu Wimbledona 2001. Bio je to jedan od samo dva netočna odgovora.

- Čestitam vam na 115.000 kuna, ovo nema smisla ni igrati - rekao je uz smijeh Krešo nakon izlaska iz „tunela“, uz napomenu da se takvi rezultati ne viđaju ni na probama emisije, gdje se čitaju pitanja koja su korištena u prijašnjim emisijama.

Daleko od toga da se nije potrudio dostići rezultat: desetak sekundi prije kraja bio je na 18 odgovora, a onda ga je Sven vratio korak unatrag i sa stilom zapečatio pobjedu.

Koliko je rezultat impresionirao ekipu na setu, posvjedočio je pljesak koji se nakon završne potjere čuo iz pozadine, vjerojatno od kamermana i producenata.

- Bilo je napeto, s puno adrenalina, vidio sam da je Krešo motiviran. Tresao sam se do zadnjeg pitanja - rekao je Sven prije odjavne špice.

Ostali natjecatelji, Luka, Zlatko i Ivan, ispali su u igri na ploči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:50