PLANET MAJMUNA

Neukrotivi su, divlji, naizgled slabe inteligencije. Oni koje nije pokosila gripa izgubili su dar govora... stiže najiščekivaniji film

Planet majmuna

 Walt Disney - 20th Century Studi/Afp/Profimedia/Walt Disney - 20th Century Studi/afp/profimedia
Priča četvrtog filma franšize događa se 300 godina nakon smrti Cezara. Okrutni nasljednik želi apsolutnu moć i ljudsko oružje

Jedan od najiščekivanijih filmova godine, novi nastavak iznimno uspješne (i zastrašujuće) filmske franšize "Planet majmuna", u svjetska kina stiže 9. i 10. svibnja. "Planet majmuna: Novo kraljevstvo" (u originalu "Kingdom of the Planet of the Apes") četvrti je film u serijalu pod kapom 20th Century Studios (Disney) i bavi se pričom o vladavini nasljednika pobunjenih inteligentnih majmuna koji su osvojili svijet. Nekoliko generacija ili više od 300 godina nakon Cezara (kojeg je maestralno odigrao Andy Serkis) i događaja u prethodnom filmu, majmuni, dominantna vrsta na Zemlji, suočavaju se s različitim problemima, poprilično sličnima onima koji su mučili homo sapiense.

Ljudi su, pak, nalik na one u prvom "Planetu majmuna" iz 1968. godine, koji je nadahnuo franšizu - divlja bića, neukrotivi, naizgled slabe inteligencije. Oni koje nije pokosila majmunska gripa izgubili su dar govora. Tu je i novi negativac, Cezar Proximus, okrutan i vlastohlepan majmun koji je odbacio učenja starog Cezara, nasilnik koji vlada golemim priobalnim naseljem i želi više - ponajprije ljudsku tehnologiju kojom će postati apsolutni vladar.

Redatelj Wes Ball odlučio je ispričati priču u kojoj su osim nasilnog Cezara glavni likovi mlada žena Mae i mladi čimpanza Noa, lovac - njih dvoje udružit će se s ciljem da osiguraju budućnost za obje vrste, majmune i ljude. Mae glumi Freya Allan, Owen Teague je Noa, dok Cezara glumi Kevin Durand. Važnu ulogu ima i Peter Macon, koji glumi iznimno pametnog i informiranog orangutana Raku, Noina prijatelja i saveznika.

Scenarist je iskusni Josh Friedman koji je radio mnoge uspješnice poput filmova "Rat svjetova", "Crna Dalija" i "Avatar: Put vode" te hvaljene znanstveno-fantastične serije "Zaklada" ("Foundation") po djelima Isaaca Asimova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:31