POLIMAC PREPORUČUJE

Netflixova hit serija: Kraljica Charlotte brak vidi kao naporan posao koji nikad ne prestaje

India Amarteifio i Corey Mylchreest u seriji ”Kraljica Charlotte: Priča iz Bridgertona”

 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Prednastavak Bridgertona krase fantastični kostimi i scenografija, a glumci mahom vrlo dobri te nadasve uvjerljivi

Nakon što je prva sezona Netflixove povijesne romantične serije Bridgerton početkom 2021. postala najuspješniji naslov koji je ta streaming platforma objavila - 82 milijuna kućanstava ogledalo je 625 milijuna sati Bridgertona - a druga sezona srušila taj rekord - 656 milijuna sati u 28 dana emitiranja - bilo je jasno da ljubitelji ljubavnih peripetija britanskih plemkinja i plemića neće morati dugo čekati nov uradak iz radionice TV hitmejkerice Shonde Rhimes.

Nakon što stvorila megauspješnicu Uvod u anatomiju koja je dogurala do 19 sezona, Rhimes i njezina produkcijska kuća Shondaland proizveli su još zapaženih i uspješnih serija poput Privatne prakse (šest sezona), Skandala (sedam sezona) i Kako se izvući s ubojstvom (šest sezona). Netflix je s njome u kolovozu 2017. godine potpisao ekskluzivni višegodišnji ugovor kako bi postao dom njezinih budućih hitova.

Prva serija koju je Shondaland napravio za Netflix bila je spomenuti Bridgerton, adaptacija knjiga autorice Julije Quinn. Bridgerton je zahvaljujući šarmantnim likovima i provokativnim zapletima postao veliki hit, drugi najveći u Netflixovoj povijesti, odmah iza Igre lignje.

Vidjevši da njegova publika žudi za još Bridgertona, Netflix je u svibnju 2021. javio da će Rhimes napraviti šestodijelnu seriju o avanturama mlade kraljice Charlotte. Iduće je godine krajem ožujka objavljeno da će se u seriji pojaviti i zvijezde Bridgertona Golda Rosheuvel (krajica Charlotte) Adjoa Andoh (gospa Danbury), Ruth Gemmell (Violet, matrijarh obitelji Bridgerton) te Hugh Sachs (Brimsley, tajnik kraljice Charlotte). Kasnije je odlučeno da će mladu Charlotte igrati engleska kazališna i TV glumica India Amarteifio, a Corey Mylchreest mladog kralja Georgea.

Serija Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima odmah je po dolasku u Hrvatsku zasjela na prvo mjesto gledanosti, a kako u novoj epizodi serijala Polimac preporučuje kažu kritičari Jutarnjeg lista Nenad Polimac i Damjan Raknić - posve zasluženo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:04