IZBOR ZA LIPANJ

Naše preporuke za streaming: serija tvorca ‘Euforije‘ u kojoj glumi kćer Johnnyja Deepa, a bavi se vođom kulta

Lily-Rose Depp i The Weeknd

 Hbo/
U ‘Just like That‘ nakratko će se pojaviti i Kim Cattrall, dok u ‘Black Mirror‘ gostuje Salma Hayek

Serija Abela The Weeknda Tesfayea i tvorca "Euforije", nastavak priče o Njujorčankama iz "Seks i grada", triler s Idrisom Elbom, nove epizode originalnog "Crnog zrcala" te kolumbijski triler neke su od opcija koje donosi lipanj.

IDOL, HBO

Nakon što doživi živčani slom i posljedično joj propadne planirana turneja, zvijezda u usponu Jocelyn vraća se svome cilju da postane najatraktivnija američka pop pjevačica te istodobno ulazi u složeni odnos s Tedrosom, guruom i vođom kulta. Iza nove HBO-ove serije o kojoj se već dugo priča stoje Reza Fahim, filmaš Sam Levinson koji je požnjeo ogroman uspjeh intenzivnom i provokativnom serijom "Euforija" s multitalentiranom bivšom dječjom glumicom Zendayjom ("Dina", franšiza "Spider-Man") u ulozi tinejdžerke ovisne o drogi te stvarna pop zvijezda Abel Tesfaye, poznatiji kao The Weeknd. Tesfaye se pojavljuje i u glavnoj muškoj ulozi, a partnerica u glumačkoj avanturi mu je Lily-Rose Depp, kći slavnog glumca Johnnyja Deppa i francuske pjevačice, glumice i modne ikone Vanesse Paradis. Prve dvije epizode serije premijerno su prikazane na 76. Filmskom festivalu u Cannesu.

I TEK TAKO..., HBO

Iako je od završetka kultne HBO-ove serije prošlo gotovo dvadeset godina, a kasnije su iteracije priče o prijateljstvu i seksu u Velikoj Jabuci nailazile na podijeljene reakcije, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon te Kristin Davis još nisu spremne zatvoriti poglavlje zvano "Seks i grad". Nakon smrti Carriene velike ljubavi - Face, u njen se život vraća bivši zaručnik Aidan (John Corbett). Charlotte se suočava s obiteljskim izazovima, dok je Mirandin fokus na performativnoj umjetnici Che Diaz (Sara Ramirez). Zasluge za nove poduhvate Njujorčanki, kao i obično, idu i Darrenu Staru ("Beverly Hills, 90210", "Melrose Place", "Younger", "Emily u Parizu") te Michaelu Patricku Kingu ("Murphy Brown", "Cure bez love"), koji su projektu vjerni od kraja devedesetih, a svoj kratki trenutak u novoj sezoni imat će, piše Harper‘s Bazaar, i Kim Cattrall.

HIJACK, APPLE TV+

Kada na letu iz Dubaija u London grupa kriminalaca otme avion, otmičare će u njihovu naumu pokušati spriječiti Sam Nelson, kojega igra Idris Elba, poznat i po ulozi briljantnog inspektora Johna Luthera.

Nakon što se u filmu "Luther: Palo sunce" kao Luther suočio sa zatvorom te bogatim psihopatom i serijskim ubojicom Robeyjem, u ovoj sedmodijelnoj seriji izazvan je dokazati svoje strateške i pregovaračke vještine kako bi putnike i pilota izbavio iz opasnosti. Za to će vrijeme agentica koju utjelovljuje Archie Panjabi ("Dobra žena") svoju ekspertizu iskoristiti za identifikaciju otimača, piše BBC. Talačka kriza tijekom sedmosatnog leta pomalo evocira akcijski triler s početka devedesetih, "Putnik 57", u kojem su snage odmjerili hrabri junak John Cutter (Wesley Snipes) te inteligentni terorist Charles Rane (Bruce Payne). No hoće li Nelsonov stoicizam ishoditi sretan završetak kao što je to uspio Cutter?

LAŽNI PROFIL, NETFLIX

Od prvog susreta u Las Vegasu između uspješnog kirurga Fernanda Castella (Rodolfo Salas) i Camile Román (Carolina Miranda), plesačice u noćnom klubu, frcaju iskre, a spominju se i planovi za budućnost, no kada nakon četveromjesečne veze lijepa Meksikanka iznenadno odluči posjetiti dečka Kolumbijca, otkriven je njegov stvarni identitet. Fernando je zapravo Miguel i nije samac, već oženjeni obiteljski čovjek. Pravo iznenađenje doživjet će ipak Miguel kada se Camila s drugim muškarcem doseli u susjednu kuću. Usprkos početnom dojmu, Miguel, čini se, nije glavni igrač u ovoj mračnoj igri. Tajni motivi su ti koji vuku dramatične poteze, a tko je pijun, a tko lovac ili kralj nije uvijek jasno.

CRNO ZRCALO, NETFLIX

image

Salma Hayek u "Joan Is Awful", epizodi "Crnog zrcala"

Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Uvijek sam smatrao da "Crno zrcalo" treba obrađivati priče koje su međusobno potpuno različite te iznenađivati ljude (i mene samoga) jer koja bi u suprotnome bila poanta? To treba biti serija koju se ne može lako definirati i koja se može iznova mijenjati. I zato sam djelomično radi izazova, a djelomično kako bi sve ostalo svježe za mene i gledatelja, ovu sezonu započeo okretanjem nekih od svojih pretpostavki naopačke. Ovoga puta, posljedično, uz poznate trope "Crnog zrcala" imamo neke nove elemente, uključujući neke za koje sam se prethodno zaklinjao da nećemo koristiti, kako bismo rastegnuli parametre unutar kojih epizoda postoji", objasnio je, piše The Hollywood Reporter, Charlie Brooker, idejni tvorac antologijske serije koja najčešće istražuje spekulacije o budućnosti te uloge koju napredna tehnologija u njoj igra.

"Ton priča je i dalje tipičan za "Crno zrcalo", nastavlja Brooker, "no tu su i ludi obrati, a više je varijeteta nego ikad prije".

Šesta sezona imat će pet epizoda, a u novim epizodama ove jedinstvene serije osim najavljenih iznenađenja pojavljuju se i neka poznata glumačka imena poput Salme Hayek, Josha Hartnetta, Aarona Paula, Michaela Cere te Bena Barnesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:30