PREMA ISTINITOJ PRIČI

Medvjed Pablo Eskobear, torba puna kokaina, smrt... Teško je prepričati što nas sve čeka u najluđem filmu godine

Scena iz filma ‘Kokainski medvjed‘

 Universal Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Universal Pictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Procjenjuje se da je medvjed te 1985. pojeo kokaina u vrijednosti od 15 milijuna dolara, a drogu je iz aviona izbacio krijumčar

Istražiteljima iz Georgije koji su 1985. slučajno naletjeli na zloglasnog ‘Kokainskog medvjeda‘, odmah je bilo jasno od čega je uginuo, piše Independent.

Uz crnog medvjeda od 80 kilograma pronađena je torba u kojoj je nekad bilo 70 kilograma kokaina, a koju su krijumčari droge izbacili iz aviona. Torba je bila rastrgana, a 40 praznih paketa kokaina bilo je razbacano u blizini lešine predozirane životinje. Procjenjivalo se da medvjed pojeo oko 30 kg droge.

Nevjerojatna priča o ‘Kokainskom medvjedu‘ sada je pretvorena u film s elementima horora i komedije koji je režirala glumica i redateljica Elizabeth Banks.

Upravo je izašao i prvi trailer:

U filmu glumi Keri Russell iz The Americans, kao i glumačka ekipa koja uključuje njezinog supruga Matthewa Rhysa, Margo Martindale, O’Shea Jackson Jr., Aldena Ehrenreicha i Jesseja Tylera Fergusona.

Film je također jedna od posljednjih filmskih izvedbi glumca Raya Liotte, koji je umro tijekom snimanja filma Dangerous Waters u Dominikanskoj Republici u svibnju.

image

Ray Liotta u filmu ‘Kokainski medvjed‘

Universal Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Universal Pictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia

‘Kokainski medvjed‘ ili ‘Cocaine Bear‘ naći će se u kinima 24. veljače 2023.

Procjenjuje se da je medvjed te 1985. pojeo kokaina u vrijednosti od 15 milijuna dolara, a drogu je iz aviona izbacio krijumčar Andrew Thornton, sin bogatih uzgajivača konja iz Kentuckyja.

Thornton, bivši odvjetnik i policajac za narkotike, krijumčario je kokain u Cessni iz Kolumbije i ostavljao je pakete u sjevernoj Georgiji.

Prema istražnom uredu Georgije, Thornton je poginuo kada je iskočio iz aviona i pritom ‘udario glavom o rep letjelice‘, nakon čega nije uspio otvoriti padobran.

Kada je njegovo tijelo pronađeno na prilazu u Knoxvilleu, Tennessee, Thornton je nosio naočale za noćno gledanje, pancirni prsluk i Guccijeve mokasinke.

Thornton (40) također je kod sebe imao 4.500 dolara u gotovini, dva pištolja, nekoliko noževa i ključ od aviona.

Zrakoplov kojim je upravljao kasnije je pronađen u planinama Sjeverne Karoline, a kada su vlasti pratile putanju leta aviona, na tlu su otkrile devet sportskih torbi punih kokaina.

Tri mjeseca nakon Thorntonove smrti, mrtvi medvjed i deseta platna torba pronađeni su južno od državne granice između Tennesseeja i Georgije u Nacionalnoj šumi Chattahoochee.

image

Scena iz filma ‘Kokainski medvjed‘

Universal Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Universal Pictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ali to nije bio kraj nevjerojatne priče o medvjedu.

Sada preparirani medvjed, koji je dobio nadimak Pablo Eskobear po kolumbijskom narkobosu, neobična je turistička atrakcija u trgovačkoj trgovini ‘Kentucky For Kentucky‘ u Lexingtonu, u američkoj državi Kentucky.

Uspjeli su ga pronaći nakon iscrpne potrage diljem zemlje, a njegovu bizarnu povijest detaljno opisuju na svojoj web stranici.

‘Njegov želudac bio je doslovno do vrha napunjen kokainom. Ne postoji sisavac na planetu koji bi to mogao preživjeti‘, rekao je medicinski istražitelj koji je izvršio obdukciju medvjeda.

‘Cerebralno krvarenje, zatajenje pluća, hipertermija, zatajenje bubrega, zatajenje srca, moždani udar. Što god možete zamisliti, taj medvjed je imao.‘

Dužnosnici su na kraju preparirali medvjeda i donirali ga nacionalnom rekreacijskom parku kod rijeke Chattahoochee, gdje je izložen u centru za posjetitelje.

Tijekom šumskog požara bio je spremljen u skladištu, a nakon toga je završio u zalagaonici u Nashvilleu. Ondje ga je kupila zvijezda country glazbe Waylon Jennings, koji ga je poklonio prijatelju u Las Vegasu.

Kada je prijatelj, Ron Thompson, umro 2009. godine, njegovo imanje je prodano na aukciji, a ‘Kokainskog medvjeda‘ je kupio kineski imigrant Zhu T‘ang za 200 dolara.

Kad je gospodin T’ang umro 2012., vlasnici tvrtke ‘Kentucky For Kentucky‘ kontaktirali su njegovu udovicu i ona je pristala dati im medvjeda, ako plate dostavu.

Preparirani medvjed je sada atrakcija u Kentucky Fun Mallu u Lexingtonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:38