NAKON OVACIJA U CANNESU

Martin Scorsese: ‘Snimit ću film o Isusu. Nadahuo me susret s papom Franjom‘

Papa Franjo i Martin Scorsese susreli su se u nekoliko navrata

 L Osservatore Romano/pool/Zuma Press/Profimedia/L Osservatore Romano/pool/zuma Press/profimedia
Ovo nije prvi put da je Scorsese za svoj rad inspiriran religijom. 1988. snimio je ‘Posljednje Kristovo iskušenje‘

Martin Scorsese susreo se s papom Franjom, "nadahnut da snimi film o Isusu"

Svjež nakon ovacija na filmskom festivalu u Cannesu za svoj najnoviji film "Killers of the Flower Moon", Martin Scorsese krenuo je na turneju po Italiji, uključujući sastanak s papom Franjom u Vatikanu, gdje je dobitnik Oscara također najavio svoje planove za snimanje filma o Isusu.

Variety piše da je Scorsese na konferenciji u Rimu u subotu rekao da je nadahnut da odgovori na apel pape za umjetnike, da može odgovoriti na na jedini način koji zna, "tako što je smislio i napisao scenarij za film o Isusu. Upravo počinjem na njemu raditi."

Scorsese i njegova supruga Helen s papom su razgovarali za privatne audijencije neposredno prije konferencije nazvane "Globalna estetika katoličke imaginacije.

Antonio Spadaro, jedan od organizatora konferencije, kazao je da je razgovor između pape i redatelja bio pun anegdota i raznih filmskih referenci.

Ovo nije prvi put da je Scorsese za svoj rad inspiriran religijom. 1988. snimio je "Posljednje Kristovo iskušenje", 1997. "Kundun" o životu Dalaj Lame te 2016. "Tišinu" koja se bavi Isusovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:33